top of page

Bernard Brogue
Bernard Brogue herinnert aan singer-songwriters als John Martyn, Nick Drake en Bruce Cockburn die folk met andere stijlen, zoals jazz combineren. In 1996 wordt zijn song ‘Down river’ (van de CD ‘Birdwatching’) gekozen als tweede beste   tijdens het gerenommeerde singer-songwriter wedstrijd tijdens het Edinburgh International Festival. Dit succes brengt hem naar legendarische folkclubs in London. In 2006 verschijnen zijn tweede CD ‘Escape the day’ en de single ‘ Not before Christmas’, welke uitgezonden is door diverse radiostations. Andere projecten volgen , o.a. ‘Trick of light’ (2013) en in 2017 ‘Laif o laf’, een Gronings-talige CD gemaakt samen met singer-songwriter Tammo Tamminga. In 2013 doet hij een magisch optreden in de oudste concertzaal van Schotland, St. Cecilia’s Hall. Sinds 2002 treedt Brogue niet meer alleen als solist op, maar ook met anderen, o.a. Michael Gustorff, fretloze bas en Inigo Grimbergen, drums.

Het bezoek aan Podium 107.1
Bernard bracht op 8 juni 2024 een bezoek aan Podium 107.1. Tijdens het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Bernard terug op de start van zijn carrière en de hoogtepunten die hij in de loop van de jaren heeft beleefd. Ook vertelt Bernard over de veranderingen in zijn band en de plannen die hij de komende tijd (na een aantal jaren radiostilte) heeft met zijn muziek. Tenslotte komen ook een aantal andere projecten van Bernard ter sprake (zoals zijn Groningse muziek met Tammo Tamminga) én vertelt hij iets over zijn werk in de GGZ. Beluister het item (inclusief de drie LIVE nummers) hieronder terug!

bernard.jpg

Bovenstaande foto van Bernard is vóór de uitzending gemaakt door Maarten Verduijn.

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page