Artiesten over psychische klachten
Op zaterdag 6 februari maakte het team van Podium 107.1 een speciale uitzending met het thema 'Artiesten over psychische klachten'. Een aantal artiesten vertelde openlijk over depressie, angst, paniek en autisme. Ook kwamen er muzikanten aan het woord die juist als hulpverlener werken met mensen die het moeilijk hebben. Op deze pagina is het mogelijk om alle items terug te lezen! Reacties zijn van harte welkom via podium@rplwoerden.nl

Nicole de Bree
Zangeres Nicole de Bree inspireerde programmamaker Maarten Verduijn tot het maken van deze uitzending. Ze vertelde hem over haar depressies en over de actie die ze op touw zette om geld in te zamelen voor voorlichting over depressie en openheid over psychische problematiek. Op 6 februari deed ze haar verhaal in de uitzending. Luister het interview hieronder terug!

Marjolein van der Heide
Mensen met autisme lopen weleens tegen vooroordelen aan. Zo wordt er weleens tegen ze gezegd: ‘hoe kun jij nou de diagnose autisme hebben – je ziet er helemaal niet autistisch uit’.  Zangeres Marjolein van der Heide loopt daar tegenaan. Zij vertelt hieronder open over haar diagnose.

Simon van den Hurk
Er is een categorie mensen met autisme, die niet zelfstandig kan wonen en intensieve begeleiding nodig heeft. Muzikant Simon van den Hurk werkt met jongeren met autisme en vertelt in het onderstaande fragment hoe zijn werk als woonbegeleider eruit ziet.

Aafke Romeijn
Aafke Romeijn is bekend als muzikant, journalist en schrijver. In 2012 en 2014 trad ze al eens op in Podium 107.1 om haar platen te promoten. Aafke heeft er geen geheim van gemaakt om open te zijn over haar depressies en haar angsten. In het onderstaande interview vertelt ze hoe het voor haar is om zo open over haar eigen klachten te zijn. 

Annette Vogel
Annette Vogel dacht aanvankelijk dat ze borderliner was, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel heeft ze last van angst- en paniekstoornissen. In het item hieronder vertelt ze over haar klachten en over de boeken die ze geschreven heeft over haar psychische gesteldheid. 

Sarah Mulders
De diagnose dementie kan gepaard gaan met angst, verdriet, somberheid. Het kan ook leiden tot een permanente opname omdat het thuis écht niet meer gaat. Zangeres Sarah Mulders vertelt wat ze tegen komt, hoe ze het vindt om met ouderen te werken en hoe ze naar deze doelgroep kijkt.  

Podium 107.1 is een magazine op RPL FM waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.