top of page

Annemijn Storm
Annemijn Storm (1992) is vakchaoot, professioneel dagdromer en woordkunstenares. Van jongs af aan analyseert zij gedachtenflarden, tegenstrijdige gevoelens en het opmerkelijke samenspel tussen mens, dier en natuur. Ze schrijft gedichten, verhalen en columns. Met nuchterheid en humor maakt ze complexe, filosofische vraagstukken verrassend toegankelijk. Ze maakt veel gebruik van woordspelingen, dubbelzinnigheden en ironie. 
Omdat ze op de basisschool al dacht dat het onderwijs een stuk speelser, creatiever en persoonlijker kon worden ingericht, studeerde ze Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar carrière specialiseerde ze zich in (online) leren in organisaties en ontwikkelde ze trainingen, e-learningmodules en andere leermaterialen voor de overheid en het bedrijfsleven. Omdat Annemijn van haar schrijfhobby haar werk wilde maken, is ze vorig jaar haar eigen tekstbureau gestart: De Taalmakers (www.taalmakers.nl).  
Via Instagram deelt zij op haar account @woordwapen gedichten, gedachten, quotes en dialogen. Eind vorig jaar heeft ze haar debuutbundel Project miX uitgegeven: een verzameling van alledaagse struikelblokken, gloedvolle geluksmomenten en filosofische paradoxen. Vanuit De Taalmakers geeft ze schrijftraining en -coaching en schrijft ze gedichten en allerlei andere soorten teksten op maat. Taal laten leven: dat is haar missie! 

 

Het item met Annemijn
Op zaterdag 2 juli 2022 was Annemijn te gast in Podium 107.1. Ze vertelde over haar carrière en over de mensen die een grote rol hebben gespeeld in haar creatieve ontwikkeling. Uiteraard vertelt ze uitgebreid over haar recente bundel én draagt ze hier een aantal gedichten uit voor. Verder gaat Annemijn een 'zomerse uitdaging' aan: ze schrijft ter plekke een gedicht over de band 'Kay Geurts en de Hoofdact', die tijdens dezelfde uitzending van 2 juli een optreden gaf. Beluister het uitgebreide item met Annemijn hieronder terug - en beluister het resultaat van de zomerse uitdaging rechts op deze pagina terug!

AS 1 - 500.jpg

Meer Annemijn?
Volg haar op Instagram via @woordwapen en zet de website www.taalmakers.nl in je favorieten. 

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page