Annemijn Storm
Annemijn Storm (1992) is vakchaoot, professioneel dagdromer en woordkunstenares. Van jongs af aan analyseert zij gedachtenflarden, tegenstrijdige gevoelens en het opmerkelijke samenspel tussen mens, dier en natuur. Ze schrijft gedichten, verhalen en columns. Met nuchterheid en humor maakt ze complexe, filosofische vraagstukken verrassend toegankelijk. Ze schrijft in een rauwe, maar dubbelzinnige stijl.

Omdat ze op de basisschool al dacht dat het onderwijs een stuk speelser, creatiever en persoonlijker kon worden ingericht, studeerde ze Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar carrière specialiseerde ze zich in (online) leren in organisaties en ontwikkelde ze trainingen, e-learningmodules en andere leermaterialen voor de overheid en het bedrijfsleven. Inmiddels is ze een creatieve onderneming aan het opstarten waarmee ze zich volledig focust op het creatieve schrijven. Mensen verwonderen en raken met haar woordkunst is namelijk wat ze het liefste doet!

Via Instagram deelt zij op haar account @woordwapen gedichten, quotes en dialogen. Daarnaast is ze o.a. druk bezig met het uitgeven van haar dichtbundel, ontwikkelt ze een (educatieve) schrijftraining en smeedt ze plannetjes om haar sneldichtkunst aan te bieden op feesten en partijen. More is yet to come!

Het item met Annemijn
Programmamaker Maarten Verduijn kwam in contact met Annemijn via Tanja ter Brake, vaste columniste van Podium 107.1. Annemijn kwam tijdens de uitzending van 24 juli vertellen over haar achtergrond, haar dichtkunst en haar plannen voor de toekomst. Tijdens de uitzending ging ze ook een aantal uitdagingen aan: ze schreef een gedicht over een recent Woerdens nieuwsbericht én ze schreef een gedicht over zangeres Roos Meijer, die op 24 juli een optreden gaf in de uitzending. Beluister de items hieronder terug! 

Annemijn.jpg

Meer Annemijn?
Volg haar dichtkunst op Instagram via @woordwapen!

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.