top of page

Andy
Andy is een singer songwriter, schrijver en dichter. Sinds 2010 heeft ze in Frankrijk het album Casually Incredible, in Noorwegen de EP Release – the Oslo Recordings en in Nederland de EP City Love geschreven en opgenomen. Het afgelopen (corona)jaar heeft Andy zich gefocust op het schrijven van nieuwe muziek en haar project Gedicht op Zondag – een jaar in gedichten – waarvan de laatste (week 52) op 3 oktober is gepubliceerd. Naast haar schrijfwerk, werkt Andy voor de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. Ze woont, na in Londen, Amsterdam, Oslo en Den Haag te hebben gewoond, nu met haar zoontje Freek (2), liefde Jesse en hun twee poezen in het Zuid-Hollandse Voorschoten.

Het bezoek aan Podium 107.1
De uitzending van 16 oktober 2021 stond volledig in het teken van Andy. Andy is een oude bekende van Podium 107.1: op 5 mei 2012 was ze voor het eerst te gast. Er werd uitgebreid teruggeblikt op dat eerste bezoek aan de hand van een mini-documentaire, die programmamaker Maarten Verduijn had gemaakt n.a.v. de opnames uit die tijd. Dit raakte Andy. Ook ging Andy (in het heden) een bijzondere uitdaging aan:  Klopt het dat Maarten meer van de carrière van Andy weet dan zijzelf? Andy droeg voor uit haar eigen schrijfwerk, maar ze speelde ook vier nummers LIVE op piano. Heb je het item gemist? Beluister het hieronder terug!

Andysite.jpg

Meer Andy?

Volg haar op Facebook en Instagram via @andygrammy en zet de website www.officialandy.com in je favorieten!

Podium 107.1 is een magazine waarin wekelijks bands en singer-songwriters LIVE komen spelen. Door middel van een interview en een live-set wordt een biografie van een band neergezet. Wil je ook komen spelen in ons programma? Mail dan naar podium@rplwoerden.nl

bottom of page