Alison Jutta
Alison Jutta laat je voet meetikken op haar dromerige popliedjes, maar breekt je hart tegelijkertijd. Ze wikkelt je voorzichtig in een dekentje van elegante melodieën, kristalheldere vocalen en boterzachte harmonieën, terwijl ze je geest prikkelt met introspectieve en oprechte teksten over de verwarring en kwetsbaarheden van het dagelijkse leven. Geïnspireerd door artiesten als HAIM en Maggie Rogers variëren haar liedjes van uptempo en dansbaar tot klein en intiem, maar de constante factoren zijn haar warme stemkleur, verfijnde songwriting en grote liefde voor popmuziek. Alison Jutta komt uit Antwerpen, maar woont in Rotterdam. Ze begon met klassieke piano lessen op achtjarige leeftijd, maar tijdens haar middelbare schooljaren raakte ze meer geïnteresseerd in het schrijven van liedjes, en begon ze de piano te gebruiken als begeleiding voor haar stem. In 2014 verhuisde ze naar Rotterdam om zang en songwriting te studeren aan de popafdeling van Codarts, het Rotterdams conservatorium, waar ze in 2019 afstudeerde. In januari 2020 was de deel van de selectie voor De Nieuwe Lichting van Belgisch nationaal radiostation Studio Brussel, in september 2020 bracht ze haar tweede EP ‘I’d Rather do this Slowly’ uit, en op dit moment werkt ze aan haar debuut album dat volgend jaar zal uitkomen. In het najaar van 2021 zal ze door Nederland touren als deel van het reizend showcase festival Popronde.

Het bezoek aan Podium 107.1
Op zondag 26 september vond Popronde Woerden plaats. De studio van RPL was die dag één van de locaties van dit rondreizende festival. Dat betekende dat vier artiesten die geselecteerd waren, een exclusieve radiosessie zouden geven. Jutta kwam na haar optreden in de Woerdense bibliotheek direct langs om samen met haar gitarist te komen spelen. De gitarist bleek Djurre van Dijck te zijn - haar vriend én de zanger van Socks;SportsSocks. Tijdens het interview werd gesproken over de carrières van Jutta in haar thuisland België en in Nederland. Op welk land ligt voor haar de belangrijkste focus? Ook kwam haar recente EP ter sprake. Beluister de vier LIVE-nummers én het interview hieronder terug!

Alison Jutta 500x200.jpg

Meer Alison Jutta?
Zet de website www.alisonjutta.com in je favorieten en volg haar op Facebook via @AlisonJutta en op Instagram via @alisonjutta.

Meer info over de band 'Socks;SportsSocks' (van Djurre van Dijck) vind je op Facebook via @SocksSportsSocks en op Instagram via @sockssportssocks. 

Podium 107.1 is een magazine op RPL Woerden waarin wekelijks bands en singer-songwriters uit heel Nederland komen optreden. Ten tijde van de Corona-crisis wordt ook op andere manieren aandacht besteed aan muzikaal Nederland.