Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Zasja                                      
Zasja zingt haar songs; heartsongs en godessongs, over de maan, de zee, de sterren in het Spaans, Engels en Nederlands, geïnspireerd door haar reizen in Costa Rica en haar intense levensreis. Vrij, jazzy, poetisch en met humor neemt ze je mee op reis langs vulkanen, stranden, rivieren naar jezelf. Ook creert ze unieke songs voor jou gemaakt in het moment waarbij ze een muzikaal kanaal is voor het lied dat via haar ontstaat. Zasja Music & Talks: In deze sessies solo of ondersteund door andere muzikanten, ontstaan de thema's in afstemming met het publiek. Door mensen uit te nodigen om te delen wat er leeft, in het moment. Wat er gedeeld wordt is een collectief ervaren. Laat je meenemen in de magie die er ontstaat als jij afstemt op je hart, wat daar leeft en hoe Zasja zich vervolgens met haar hart op jou afstemt. Ze stelt zich open voor wat er komt aan inspiratie voor muziek en tekst, en jouw lied wordt geboren!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Zasja was in 2011 één van de eerste gasten in Podium 107.1 die LIVE kwam optreden. Sinds 2011 was er veel veranderd, zowel bij Podium 107.1 als in het leven van Zasja. Ze herkende bijna niets meer van de studio, die flink veranderd en geprofessionaliseerd bleek te zijn. Ze speelde dit keer ander repertoire, namelijk Spaanstalige nummers. Daarnaast sloot ze af met een pop-up song (ter plekke bedacht), wat zorgde voor een bijzonder moment in de uitzending. Voor programmamaker Maarten Verduijn en de andere aanwezigen had het bezoek van Zasja een bijzonder tintje, waarbij vooral haar open manier van vertellen de gevoelige snaar wist te raken. De positiviteit van Zasja werd bewonderd door iedereen die met haar sprak. Maarten sprak met haar af dat ze dit keer niet acht jaar zouden wachten tot een volgende afspraak...
 
Het item met Zasja
Beluister hieronder het hele item met Zasja, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Zasja open en eerlijk over de strijd die ze de afgelopen jaren heeft gevoerd tegen de ziekte kanker. Ondanks de angstige momenten lukte het haar om positief te zijn. Nu ze hersteld is, heeft ze zich voorgenomen om van het leven te genieten, waarover ze vertelt tijdens het interview. Zasja vertelt ook over haar voorliefde voor Costa Rica en over het uitdrukken van haar emoties in de Spaanse taal. Het einde van het item is spectaculair: Zasja zingt een 'pop-up-song', een nummer dat ze ter plekke bedenkt, waarbij ze zich laat inspireren door iets van het moment. Ze had de intentie om Maarten te interviewen, maar hiervoor was geen tijd meer. Ze besloot daarom als inspiratiebron een opmerking van haarzelf te gebruiken, die Maarten was opgevallen, namelijk '... het is maar het leven'. Luister hieronder naar het verbluffende resultaat!
 

 


22 juni
2019

Op deze datum was Zasja te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Barco', 'Reina' en een pop-up song LIVE.
 

Meer Zasja?
Volg haar op haar persoonlijke pagina op Facebook en op de pagina 'Zasja Music & Training'.

Tekst: juni 2019
Bron: Zasja en aflevering 480 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM