Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Your Royal Highness                              
Your Royal Highness, in huidige samenstelling bijeen sinds januari 2015, bestaat uit Derk Kok (zang, gitaar), Robbert van ’t Veldt (basgitaar, zang), Arie van den Velden (gitaar, zang) en Mats Gorter (drums, zang). Hoewel de heren elkaar hebben leren kennen in het Hilversum van de jaren nul, is de ‘British Invasion’ van de vroege jaren zestig de belangrijkste inspiratiebron. Op behendige wijze combineert Your Royal Highness de muzikale variatie van The Beatles, de observerende teksten van The Kinks en de harmonieën van The Zombies met een originele, luchtige en vaak humoristische kijk op het hedendaagse leven. Mooie zomerdagen, wijntjes drinken in de zon, verliefd zijn en zelfs de twijfelachtige kookkunsten van moeders en verhalen uit het leven van een gluurder, zij vertolken het allemaal.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Het bezoek van Your Royal Highness zorgde voor een gezellige sfeer in de RPL studio's. De vier muzikanten van de band bleken positieve, relaxte mensen te zijn die een prettige vibe met zich meebrachten. Na een uitgebreide soundcheck zette Your Royal Highness een zeer vrolijk optreden neer waarmee ze zelfs programmamaker Maarten Verduijn met zeer slechte dansmoves aan het dansen kregen. De gezellige sfeer in de studio bleek ook over te komen bij de luisteraars thuis. Er kwamen enthousiaste berichtjes binnen van mensen die genoten van de muziek. Ook kwamen er mails binnen van dames die wilden weten of de mannen nog single zijn. Het gehele team van Podium 107.1 kijkt uit naar de nieuwe plaat van de band, die in de zomer van 2019 moet verschijnen!
 
Het item met Your Royal Highness
Beluister hieronder het hele item met de band, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt frontman Derk alle bandleden voor aan het luisterend publiek. Vervolgens wordt de geschiedenis van de band doorgelopen en komt onder andere het eerste optreden in de huidige formatie ter sprake. Maarten stelt ook vragen over de teksten van de band, zoals het statement dat gemaakt wordt over de twijfelachtige kookkunsten van moeders in het nummer 'Mama, don't feed me anymore'. Leuk moment: net als dit onderwerp besproken is, stuurt één van de moeders van de bandleden een mail. Ze vraagt: 'kook ik dan echt zo slecht?'.
Verder komt de debuutplaat van Your Royal Highness uitgebreid ter sprake. In de zomer van dit jaar hoopt de band de opvolger uit te brengen. Kan de band al een tipje van de sluier oplichten over het geluid dat op die plaat te horen zal zijn? 

 


26 januari 2019

Op deze datum was Your Royal Highness te gast in ons programma. De nummers "Lucie", "Feeling good" en "Monica" werden live gespeeld.
 

Meer Your Royal Highness?
Volg de band op Facebook en Instagram!

 Tekst: januari 2019
Bron: You Royal Highness en aflevering 459 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk
RPL FM