Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Writersday                              
Writersday is de band rond singer-songwriter Sjoerd Hoogma en speelt Pop/Americana muziek. Solo speelt Writersday akoestische gitaar, bluesharp, suitcasedrum en vocals. Zijn teksten nemen de luisteraar mee naar de kleine en grote vraagstukken van het leven, poŽtisch en direct.
In 2010 won zijn voormalige band de competitie "The Battle of The Bands" in de Melkweg Amsterdam. Hij studeerde onder andere compositie en teksten aan het Berklee College of Music en hij haalde diploma's bij de Pro-music training van Bob van der Boomen als Studio engineer bij de Art of Sound Studio. Tussen 2012 en 2014 toerde hij regelmatig in de USA, UK en Duitsland. Hij trad in de USA onder andere op in Nashville's beroemde Blue bird Cafe en hij werd tevens gevraagd om live bij Radio Nashville te spelen. Zijn debuut EP "Temporary Man" werd in Den Haag uitgekozen als beste EP van 2013, waarna Writersday als winnaar op Parkpop mag spelen. 
Zijn eerste solo single 'You don't really miss me" werd Januari 2015 gereleased. 2015 stond niet alleen in teken van schrijven en veel spelen maar ook van de geboorte van zijn nieuwe label "White Dove Records".
In 2016 verscheen het deubuutalbum van Writersday, genaamd 'Picking Flowers on the Moon', gevolgd door zijn tweede album 'Desert Songs' in 2017. Eind 2017 duikt de band alweer de studio in voor de opnames van een derde album.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Begin 2016 kwam zanger Sjoerd al eens solo op bezoek in Podium 107.1. Dit keer kwam hij samen met zijn bandleden Romi Hurts, Bryan Martignoni en Bent Langerak. Tijdens het optreden werden twee nummers van het recente album gespeeld, maar er was ook een primeur: Writersday speelde het nummer 'I'm a man' dat volgend jaar pas op de plaat zal verschijnen. Het nummer zorgde voor goede reacties binnen en buiten de studio. Het was een drukke dag voor de band: na hun bezoek aan de RPL studio's moest het viertal direct weer door naar Groningen voor een andere gig.
 
Het item met Writersday
Beluister hieronder het hele item met Writersday, inclusief de drie live nummers. Aan het begin vertelt zanger Sjoerd welke drie dingen de luisteraars moeten weten om een goed beeld te krijgen van de band. Vervolgens duikt programmamaker Maarten Verduijn in het verleden van Sjoerd, waarbij hij onder andere terugblikt op zijn eerste optreden als kind in 1975 op school. Vervolgens vertelt Sjoerd hoe hij ooit zijn baan als architect opgaf om fulltime met muziek bezig te zijn. Tenslotte komen het recente album 'Desert songs' en zijn plannen voor een derde album uitgebreid aan bod.


 

21 oktober
2017

Op deze datum was Writersday te gast in ons programma. De nummers "Heaven can wait", "Long goodbyes" en "I'm a man" werden live gespeeld.
 

Meer Writerday?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan. 

 
 
 
 
 
 
 

 

Tekst: oktober 2017
Bron: Writersday en aflevering 397 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk en Dave Hammelburg
RPL FM