Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Wout Lippes                 
Wout Lippes is een Nederlandse singer-songwriter uit Amsterdam met een eigen sound. Hij vertelt zijn verhalen over leven, drugs, liefde, wereldbeelden en hoop via de muziek.
Als kind vond hij muziek al interessant en op zijn vijftiende begon hij met drummen. Niet veel later volgden de gitaar en zijn sterkste punt: zijn zang. Op het moment dat hij zijn muzikale kwaliteiten ontwikkeld had, ging hij gitaarlessen geven. Van de opbrengst heeft hij een piano gekocht en is hij gaan oefenen en componeren.Onlangs heeft hij zijn eerste CD uitgebracht die de titel 'Lifeline' heeft gekregen. Op de plaat heeft Wout alles zelf ingespeeld, met uitzondering van de gitaarsolo's en de bas. Begin 2019 zal het album opnieuw verschijnen, maar dan in een opnieuw gemasterde versie. Wout streeft een carriere in de muziek na en hij zal het komende jaar werken aan een duidelijke start hiervan. Het zit in een opbouwende fase en hij hoopt ooit op een buitenlands podium te kunnen spelen. In 2019 zal hij beginnen met optredens ter promotie van zijn debuutalbum.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Wout bracht voor de tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. In de zomer van 2017 was hij voor het eerst te gast en vertelde hij over zijn plan om in oktober 2018 een album uit te brengen. Dit plan was uitgekomen: op zijn verjaardag bracht hij zijn debuutplaat uit tijdens een feestje voor intimi. In Podium 107.1 vertelde hij hierover. Het bezoek aan de RPL-studio's was bijzonder. Wout was namelijk de allereerste artiest die optrad in de nieuwe, open studio van RPL FM. Deze nieuwe studio maakte het mogelijk voor collega's en publiek om het optreden nog dichterbij dan gewoonlijk mee te kunnen maken. Er was een speciale gast, namelijk het hondje Pedro. Hij trappelde om Wout heen en hij blafte af e toe tijdens het interview om zijn bewondering uit te spreken. Wout genoot van de gezelligheid in de studio. Hij schreef lovende woorden in het gastenboek: 'Lieve RPL Woerden, superbedankt! Superfijne sfeer hier. Groetjes aan iedereen en tot ooit. Hoop ik'. 
 
Het item met Wout
Beluister hieronder het item met Wout, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item wordt Wout verrast met een fragment van vroeger. Programmamaker Maarten Verduijn had een fragment uit 2012 gevonden, waarop te horen is hoe Wout als middelbare scholier een optreden gaf met Lizz Heijn. Aan de hand van dit fragment blikt Wout terug op zijn middelbare schooltijd. Vervolgens komt zijn nieuwe plaat uitgebreid aan bod. Wout vertelt hoe hij te werk is gegaan bij het opnemen van de plaat, over het artword en over het meest persoonlijke nummer van het album. Aan het einde vertelt hij over zijn toekomstplannen en licht hij een tipje van de sluier op van zijn toekomstige sound.


 

24 november
 2018

Op deze datum was Wout te gast in ons programma. De nummers "Painkiller", "Lifedrive" en "Just a man" werden live gespeeld.

 

Meer Wout?
Volg hem op Facebook en op Soundcloud!

 
 
Wout samen met redactielid Tijmen Gol.


Tekst: november 2018
Bron: Wout Lippes en aflevering 451 van Podium 107.1 - Foto's: Maarten Verduijn - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM