Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Wout Lippes              
Wout (1992) is een Amsterdamse singer-songwriter die speelt met ritme en melodie maar ook een enorme focus op lyrics heeft. Als kind vond hij muziek al interessant en op zijn vijftiende begon hij met drummen. Niet veel later volgden de gitaar en zijn sterkste punt: zijn zang. Op het moment dat hij zijn muzikale kwaliteiten ontwikkeld had, ging hij gitaarlessen geven. Van de opbrengst heeft hij een piano gekocht en is hij gaan oefenen en componeren. Hij schrijft zelf nummers die zijn gebaseerd op het leven. Verschillende onderwerpen komen naar voren, waaronder de liefde. Wout zit niet stil: momenteel is hij bezig met het maken van een videoclip en probeert hij een start te maken met het leven van muziek. Het is de bedoeling dat in 2018 zijn debuutplaat verschijnt.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Wout keek uit naar het eerste radio-optreden in zijn carrière. Per mail gaf hij al wensen door voor koffie en lekkers in zijn kleedkamer, om vervolgens zelf af te sluiten met een knipoog: 'alleen sterren mogen zoiets zeggen'. Wout had afgesproken om rond 15:15 uur aanwezig te zijn in de RPL studio's, maar hij arriveerde anderhalf uur eerder. Dat was geen probleem: bijna het hele team van Podium 107.1 was aanwezig en gaf hem een warm ontvangst. Wout kon meteen een dilemma voorleggen: hij twijfelde welke nummers hij zou gaan spelen in de uitzending. Het team hielp hem: Wout speelde de nummers voor en als een echte jury beoordeelden de collega's van RPL wat de beste nummers waren. Wout's enthousiasme en zijn songwritingskills vielen in positieve zin op tijdens het radio-item. Zijn achterban luisterde mee en reageerde positief op zijn optreden!
 
Het item met Wout
Beluister hieronder het item met Wout, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn terug op de jeugd en kindertijd van Wout. In hoeverre was hij toen al met muziek bezig? Maarten geeft aan dat hij de indruk heeft dat Wout een levensgenieter is. In hoeverre klopt dat? Ook vertelt Wout welke thema's er in zijn muziek naar voren komen en welke reacties hij krijgt op zijn teksten. Aan het einde komen de plannen voor zijn debuutalbum ter sprake.


 

16 december
 2017

Op deze datum was Wout te gast in ons programma. De nummers "She", "Painkiller" en "Lifedrive" werden live gespeeld.

 

Meer Wout?
Volg hem op Facebook en op Soundcloud!
 

 
 
 
 
Tekst: december 2017
Bron: Wout Lippes en aflevering 405 van Podium 107.1 - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM