Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Wouter Mol                             
Een optreden van Wouter Mol is ruimtelijk, ongrijpbaar en ontvouwt zich gedurende de show van verstild naar expressief. Wouter Mol (zang/gitaar), Maartje Gilissen (harp) en Margot Kersing (viool) wonnen in november de SENA Grote Prijs Van Rotterdam 2016 in de categorie Singer-Songwriter. Waar Wouter eerst alleen was, heeft Wouter Mol zich nu ontwikkeld tot een driekoppig performance team. Na het winnen van de Grote Prijs volgde hun debuut EP ‘Out Of Skin’: live opgenomen in de theaterstudio van Rikke Korswagen en voorzien met artwork van fotograaf Richard Beukelaar. In samenwerking met kunstenares Rince de Jong en het Artemisia Koor gaven ze op 8 april 2017 de release show in Kantine Walhalla. Afgelopen jaar speelden ze onder andere op Bevrijdingsfestival Rotterdam en de Leidse Hofjes Concerten. De clip bij Wouter Mol’s single ‘Modern Caveman’ door Lennard van der Valk staat sinds november 2017 online. In 2018 komt de band met nieuwe singles. ‘Kom uit je schulp en kijk eens naar binnen bij Wouter Mol!’
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Wouter, Maartje en Margot brachten een bezoek aan Woerden tijdens de 400e uitzending. De studio was versiert, er was gebak en veel gezelligheid. De gele balonnen en de gekleurde slingers waren een groot contrast met de donkere sfeer van de nummers van Wouter Mol. De combinatie van percussie, harp, viool en gitaar maakte grote indruk. Luisteraars typeerden de muziek van de band als 'bijzonder', 'sfeervol', 'duister' en 'apart'.
Het was bijzonder dat de band een bezoek bracht aan de studio. Door recente successen en de deelname aan de Grote Prijs van Nederland werd hun agenda steeds voller. De band gaf aan dat ze de enthousiasme en de warme ontvangst van het team van Podium 107.1 erg konden waarderen. Ze stonden ervoor open om nog eens een bezoek aan de RPL studio's te brengen.
 
Het item met Wouter Mol
Beluister hieronder het hele item met de band Wouter Mol, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt zanger Wouter de bandleden voor aan de luisteraars. Vervolgens wordt teruggeblikt op het verleden: hoe vonden de bandleden elkaar wat vonden ze het leukste wat ze tot nu toe met elkaar gedaan hebben? Ook wordt er vooruitgeblikt. Zo vertelde Wouter dat het drietal in 2018 met een nieuwe bandnaam komt. Aangezien dit een groot geheim is, kon er in de uitzending niet meer over verteld worden. Aan het einde komt programmamaker Maarten Verduijn met een interessante vraag. Als de band gratis een EP met drie covers mag opnemen, welke drie nummers zouden ze dan kiezen?
 


11 november
 2017

Op deze datum was Wouter Mol te gast in ons programma. De nummers "Feed, follow, fire, free", "Monsters" en "Modern caveman" werden live gespeeld.
 

Meer Wouter Mol?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.

 

 

Tekst: november 2017
Bron: Wouter Mol en aflevering 400 van Podium 107.1 - Techniek: Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - Bovenste foto: Richard Beukelaar - Onderste foto: Dave Hammelburg
RPL FM