Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Wouter Maryne                       
Wouter Maryne is een singer-songwriter uit Utrecht. Na meer dan 100 optredens met zijn band Sailing To Suez bracht hij in april 2017 zijn eerste solo EP “Laughing Man” uit, waarmee hij gedurende de volgende 6 maanden meer dan 20 keer optrad in heel Nederland én in Parijs. De eerste EP smaakte naar meer, vandaar dat Wouter snel na “Laughing Man” startte met de opvolger. Hiervoor schreef hij in een jaar tijd zo’n 40 nummers, waaruit uiteindelijk een EP van 5 nummers is ontstaan. Deze EP komt uit in het najaar van 2018 en draagt de naam “Mind City”. Waar “Laughing Man” in 2 maanden geschreven én opgenomen is, nam Wouter voor “Mind City”de tijd. Dit heeft geresulteerd in een gebalanceerde EP waarin meer aandacht is gevestigd op details, zowel muzikaal als tekstueel. In het jaar dat er aan Mind City is gewerkt werd Wouter geďnspireerd door songwriters als Elliott Smith, Chris Cornell & John Lennon en bands als The National, Arctic Monkeys en Spoon. Mind City is hierdoor een afwisselend melancholische, groovende, intieme & geproduceerd geworden, waarbij ieder nummer uitgedacht en melodieus is. Wouter Maryne wordt nog altijd zeer beďnvloed door allerlei artiesten uit de alternatieve rock, wat goed te merken is aan zijn muziek én live optredens.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Wouter liet via de social media merken dat hij vol enthousiasme naar Woerden reisde voor een radio-optreden. Op een zonnige zaterdagmiddag maakte hij met een gitaar op de rug een mooie wandeling van het station naar de studio. Al tijdens de soundcheck werd er in de zon door een groepje medewerkers van RPL zwijgend naar Wouter's muziek geluisterd. Tijdens de uitzending speelde hij melodieuze nummers, waaronder nieuw werk van zijn aankomende EP 'Mind City'. Op 7 december verschijnt deze nieuwe EP.
 
Het item met Wouter
Beluister hieronder het hele item met Wouter, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt Wouter zichzelf voor aan de hand van drie woorden die belangrijk voor hem zijn als persoon en muzikant. Vervolgens vertelt hij hoe muziek in zijn leven kwam en hoe hij de eerste serieuze muzikale stappen zette met zijn band Sailing To Suez. Het grootste deel van het item wordt besteed aan zijn EP's en aan zijn manier van werken als 'Do It Yourself-muzikant'.
 


 


6 oktober
2018

Op deze datum was Wouter Maryne te gast in ons programma. De nummers  "Nobody knows", "Cold running" en "Busride" werden live gespeeld.
 

Meer Wouter?
Volg hem op Facebook!
 




Tekst: oktober 2018
Bron: Wouter Maryne en aflevering 444 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Marco van der Meer
RPL FM