Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
White Noise                          
White Noise is een Utrechtse coverband die actief is sinds 2014. Het verhaal van de band begon toen Willemijn, Floris en Thomas Schepp in een band wilden spelen. Alledrie hadden ze al ervaring opgedaan met andere bandjes. Na een aantal wijzigingen bestaat de band nu uit zes personen, waarbij Thijs Wester, Sharif El Tambouli en Rik Lambrichs zijn toegevoegd. White Noise heeft zich aangemeld bij de muziekschool van het Klooster in Woerden, waar ze gezamenlijk hun muzikale talent verder hebben ontwikkeld. De band maakt momenteel soul-, jazz- en bluesnummers met rockinvloeden. In Woerden gooide White Noise hoge ogen met hun optredens tijdens het evenement Nachtcultuur. De leden hebben de ambitie om in de toekomst eigen nummers te gaan schreven.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
RPL FM maakte tijdens het evenement Nachtcultuur een speciale locatie-uitzending. Een afvaardiging van de omroep, waaronder Chris van Leeuwen en Tijmen Gol, was tijdens die uitzending getuige van een bijzonder optreden van White Noise. Ze stuurden direct appjes naar programmamaker Maarten Verduijn, met het verzoek om de band op korte termijn uit te nodigen voor Podium 107.1. Een aantal maanden later was het zover! Het optreden van White Noise op 24 juni was het radio-debuut voor de band. Grootste indruk maakte het vijftal met hun cover van het nummer 'Iron sky' van Paolo Nutini, waar ze een geheel eigen draai aan gaven.
 
Het item met White Noise
Beluister hieronder het hele item met White Noise inclusief de drie live nummers. Alle bandleden komen tijdens het item aan het woord. Aan het begin van het interview neemt bandlid Floris het voortouw en stelt hij de gehele band voor aan de luisteraars. Ook vertelt hij wat de relatie is tussen Willemijn, Floris en Thomas (die alledrie 'Schepp' van hun achternaam heten). Tijdens het interview wordt uitgebreid teruggeblikt op de optredens van White Noise tijdens het Woerdense evenement Nachtcultuur. Deze optredens kunnen als grootste wapenfeit van de band worden gezien. 

24 juni

 2017


Op deze datum was White Noise te gast in ons programma. De nummers "No good", "Souls a fire", en "Iron sky" werden live gespeeld.
 

Meer White Noise?
Volg de band op Facebook!Tekst: juni 2017
Bron: White Noise en aflevering 382 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen & Dave Hammelburg - RPL FM