Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Wendy Diepgrond                      
Wat een verademing is dat: jonge mensen die hun muzikale talent koppelen aan een onuitputtelijk enthousiasme. Singer-songwriter Wendy Diepgrond is zo iemand. Haar popgeoriënteerde nummers liggen onder een jazz/soul-sausje en klinken dromerig, warm en speels. De loopbaan van het 24-jarige talent begon in de schoolband, waarmee ze onder meer optrad in het Bimhuis, tijdens het Prinses Christina Jazz Concours en op festival Noorderzon. Van daaruit startte ze met het schrijven van eigen nummers, in het Engels, Nederlands én Italiaans, de taal die ze studeert. Tijdens haar deelname aan de talentenjacht Jong QuiteQuiet in Leiden roemde de jury veelvuldig haar pakkende liedjes met een ‘randje’. Sindsdien is Wendy niet te stoppen. Ze pakt ieder podium aan om haar onmiskenbare muzikale talent te etaleren en verder te ontwikkelen. Ze zegt: “Muziek maken betekent veel voor mij. Ik ben een ander mens als ik op een podium sta, het voelt fijn om mijn liedjes aan publiek te laten horen en die emotie over te kunnen brengen, het geeft adrenaline”. Haar inspiratie haalt Wendy uit verschillende hoeken. Douwe Bob, Waylon, Christina Aguilera en Jennifer Hudson, stuk voor stuk muzikanten die Wendy’s muzikale vuur voortdurend aanwakkeren. En dat leidt tot veel eigen nummers, maar ook tot covers, die ze steevast in een eigen jasje steekt. De plannen voor de toekomst zijn simpel: veel optreden, veel schrijven en het publiek blijven raken. Vooral dat laatste maakt Wendy Diepgrond tot meer dan een talent.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Wendy is een bekende van ons programma: ze was al eens eerder te gast in december 2016 en juni 2017. Dit keer was Wendy vroeg aanwezig in de studio, zodat ze een kop koffie kon drinken met het team van Podium 107.1 én het optreden van singer-songwriter Pyke mee kon maken. Wendy en Pyke raakten met elkaar aan de praat en hadden leuk contact. Het optreden van Wendy maakte indruk. Programmamaker Maarten Verduijn was verrast door de enorme progressie die ze gemaakt had sinds haar laatste bezoek. 
 
Het item met Wendy
Beluister hieronder het hele item met Wendy Diepgrond, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview blikt Wendy terug op haar kindertijd en vertelt ze hoe ze ooit begon met het maken van muziek. Vervolgens vertelde ze over de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen twee jaar. Wendy had mooie dingen meegemaakt (zoals de start van haar rol als lerares Italiaans), maar ook moeilijke dingen (zoals de brand van haar ouderlijk huis). Ze vertelt welke invloed de hectische jaren hadden op haar muziek. Aan het einde komen ook de plannen voor de toekomst ter sprake, zoals de samenwerking met zangeres Tessa Josephina en het eventueel opnemen van een plaat.

 


5 oktober
2019

Op deze datum was Wendy Diepgrond te gast in ons programma. Zij speelde de nummers 'All because of time', 'I'll make you remember' en 'Nothing breaks like a heart' (cover van Mark Ronson feat. Miley Cyrus).
 

Meer Wendy?
Volg haar op Facebook!Tekst: oktober 2019
Bron: Wendy Diepgrond en aflevering 493 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Biografie: Hans van der Maas
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM