Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Wendy Diepgrond           
Wat een verademing is dat: jonge mensen die hun talent koppelen aan een onuitputtelijk enthousiasme. Singer-songwriter Wendy Diepgrond is zo iemand.  Haar popgeoriŽnteerde nummers liggen onder een jazz/soul-sausje en klinken dromerig, warm en speels. De loopbaan van het 23-jarige talent begon in de schoolband, waarmee ze onder meer optrad in het Bimhuis, tijdens het Prinses Christina Jazz Concours en op festival Noorderzon. Van daaruit startte ze met het schrijven van eigen nummers, in het Engels, Nederlands ťn Italiaans, de taal die ze studeert. Tijdens haar deelname aan de talentenjacht Jong QuiteQuiet in Leiden roemde de jury veelvuldig haar pakkende liedjes met een Ďrandjeí. Sindsdien is Wendy niet te stoppen. Ze pakt ieder podium aan om haar onmiskenbare muzikale talent te etaleren en verder te ontwikkelen. Haar inspiratie haalt Wendy uit verschillende hoeken. Douwe Bob, Waylon, Christina Aguilera en Jennifer Hudson, stuk voor stuk muzikanten die Wendyís muzikale vuur voortdurend aanwakkeren. En dat leidt tot veel eigen nummers, maar ook tot covers, die ze in een eigen jasje steekt.
De plannen voor de toekomst zijn simpel: veel optreden, veel schrijven en het publiek blijven raken. Vooral dat laatste maakt Wendy Diepgrond tot meer dan een talent.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Een paar dagen voor het optreden in Woerden zat Wendy nog te ploeteren aan haar bachelorscriptie voor de opleiding 'Italiaanse taal en letterkunde'. Nadat ze de scriptie in de nacht van donderdag op vrijdag had afgerond, kon ze zich voor 100% focussen op haar optreden bij Podium 107.1. Wendy speelde drie totaal verschillende nummers, waaronder een eigenzinnige cover van de hit 'Rockabye' van Clean Bandit. Met haar nieuwste Italiaanse nummer '» meglio se vai' maakte ze de meeste indruk: bijna alle aanwezigen in de studio waren het er over eens dat Wendy meer Italiaanse nummers moest gaan schrijven. ItaliŽ speelde een grote rol tijdens het bezoek aan de studio. Wendy gaf tussendoor wat Italiaanse lessen aan programmamaker Maarten Verduijn en ze deed een oproepje voor luisteraars in ItaliŽ. Na het optreden bleef ze in de studio om het optreden van Cling Like Ivy mee te maken.
 
Het item met Wendy
Beluister hieronder het hele item met Wendy inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Wendy welke drie dingen er aan de orde zouden moeten komen als er een biografie over haar leven geschreven zou worden. Daarnaast vertelde Wendy over haar recente muzikale activiteiten. Zo werkte ze onlangs samen met de rappers '7/8'. Aan het einde beantwoordt ze een cruciale vraag: hoe groot is de kans dat Nederland Wendy verliest aan ItaliŽ?
 


10 juni 2017

Op deze datum was Wendy  te gast in ons programma. De nummers "Never fall in love with a musician", "Rockabye" en "» meglio se vai"  werden live gespeeld.
 

Meer Wendy?
Volg Wendy op Facebook!

Tekst: juni 2017
Bron: biografie Hans van der Maas, Wendy Diepgrond en aflevering 380 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer en Patrick Schalkwijk - RPL FM