Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Wendy Diepgrond
Wat een verademing is dat: jonge mensen die hun talent koppelen aan een onuitputtelijk enthousiasme. Singer-songwriter Wendy Diepgrond is zo iemand.  Haar popgeoriŽnteerde nummers liggen onder een jazz/soul-sausje en klinken dromerig, warm en speels.
De loopbaan van het 22-jarige talent begon in de schoolband, waarmee ze onder meer optrad in het Bimhuis, tijdens het Prinses Christina Jazz Concours en op festival Noorderzon. Van daaruit startte ze met het schrijven van eigen nummers, in het Engels, Nederlands ťn Italiaans, de taal die ze studeert. Tijdens haar deelname aan de talentenjacht Jong QuiteQuiet in Leiden roemde de jury veelvuldig haar pakkende liedjes met een Ďrandjeí. Sindsdien is Wendy niet te stoppen. Ze pakt ieder podium aan om haar onmiskenbare muzikale talent te etaleren en verder te ontwikkelen. Haar inspiratie haalt Wendy uit verschillende hoeken. Douwe Bob, Waylon, Christina Aguilera en Jennifer Hudson, stuk voor stuk muzikanten die Wendyís muzikale vuur voortdurend aanwakkeren. En dat leidt tot veel eigen nummers, maar ook tot covers, die ze steevast in een eigen jasje steekt.
De plannen voor de toekomst zijn simpel: veel optreden, veel schrijven en het publiek blijven raken. Vooral dat laatste maakt Wendy Diepgrond tot meer dan een talent.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Dat Wendy zin had om een bezoekje te brengen aan Podium 107.1, bleek uit de enthousiaste berichtjes die ze voor haar bezoekjes op Facebook zette. Ook haar achterban werd enthousiast en luisterde massaal mee. Ook een radiomaker van een ander radiostation luisterde mee om een indruk te krijgen van Wendy's muziek en hij noemde haar optreden 'veelbelovend'. Na afloop bleef Wendy in de studio om het optreden van C the Family mee te maken. De band was ook geÔnteresseerd in haar muziek en vroeg achteraf of ze de opnames van Wendy's optreden mochten hebben.

 
Het item met Wendy
Beluister hieronder het hele item met Wendy inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Wendy af met haar allereerste muzikale herinneringen. Verder wordt uitgebreid gesproken over het land dat Wendy zo bijzonder vindt: ItaliŽ. Het eerste nummer dat Wendy speelt is ook in het Italiaans. Aan het slot van het interview komt Douwe Bob ter sprake: wat heeft Wendy met hem?
 

 


17 december
 2016

Op deze datum was Wendy Diepgrond te gast in ons programma. De nummers "Bianco", "Nothing in between" en "Stole the show" (cover van Kygo) werden live gespeeld.
 

Meer Wendy?
Volg Wendy op Facebook!
 

Tekst: december 2016
Bron: biografie Hans van der Maas, Wendy Diepgrond en aflevering 356 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg -
Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM