Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Vincent MacDonald                  
Vincent MacDonald is een singer-songwriter uit Arnhem. Hij schrijft zijn eigen muziek en hij helpt ook andere muzikanten bij het perfectioneren van hun lyrics en hun geluid. Hij haalt inspiratie uit grote namen, waaronder Bob Marley, Jimi Hendrix, Ben Harper en Shuggie Otis. In zijn muziek maakt hij steeds meer gebruik van moderne middelen zoals Ableton.
Vincent begon pas in zijn studententijd met het leren spelen van gitaar. Hij was leergierig en hij probeerde met zoveel mogelijk muzikanten te jammen en te leren. Nog geen jaar nadat hij voor het eerst de gitaar serieus had opgepakt werd hij gevraagd om in de reggaeband New SoundSistem te spelen. Met deze band speelde hij o.a. op bevrijdingsfestivals, zomerfeesten en in het voorprogramma van de Skatelites. Al snel begon Vincent met het schrijven van eigen liedjes. Voordat Vincent met zijn eigen muziek aan de weg ging timmeren, was hij actief in de coverscene. Met disco-, soul en top 40-muziek trad hij wekelijks op in Arnhem bij Dollars & Fever. Ook begeleidde hij meerdere zangeressen op gitaar tijdens optredens. In die tijd was hij ook actief in de latinband Bandera Latina. In 2016 besloot Vincent om voor 100 % voor zijn eigen muziek te gaan. Momenteel brengt hij veel tijd door in de studio. Hij hoopt op korte termijn met een nieuwe single en met een videoclip te komen.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Vincent kwam uit Arnhem naar Woerden gereden om voor de tweede keer te komen optreden in Podium 107.1. Op het moment van zijn bezoek bevond Vincent zich in een cruciale fase van zijn carrière: hij had besloten om een vaste aanstelling binnen de jeugdzorg op te geven om zich volledig te kunnen richten op de muziek. Hij keek er naar uit om binnenkort weer hele dagen de studio in te duiken om zijn muziek te perfectioneren. In de RPL-studio's ontmoette hij singer-songwriter Frank Demian, die toevallig dezelfde zangcoach bleek te hebben als hij. Vincent gaf een mooi optreden weg, waarin elementen van verschillende muziekgenres te horen waren.
 
Het item met Vincent
Beluister hieronder het hele item met Vincent, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Vincent over de eerste stappen die hij maakte als muzikant. Hij is een muzikale laatbloeier: is dat een nadeel of juist niet? In 2017 vertelde Vincent dat hij druk bezig was met de opnames van een nieuwe EP, maar ruim een jaar later is de EP nog niet verschenen. Hij vertelt wat de reden is van de vertraging en welke plannen hij nu heeft over het uitbrengen van nieuwe muziek. Maarten brengt een bijzonder YouTube-filmpje ter sprak: hij vond onlangs een opname waarin Vincent op een bijzondere locatie het nummer 'Street Spirit' van Radiohead speelt. Aan het einde van het gesprek komt de 'Zwarte Pieten-discussie' ter sprake. Vincent vertelt dat deze discussie hem niet interesseerde, totdat zijn vijfjarige dochter ineens een bijzondere opmerking maakte.


 

20 oktober
 2018

Op deze datum was Vincent te gast in ons programma. De nummers "Flower", "Mystery" en "Stare into the sun" werden live gespeeld.
 

Meer Vincent?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan. Zijn YouTube-kanaal is te vinden via deze link.

  
 Tekst: oktober 2018
Bron: Vincent MacDonald en aflevering 446 van Podium 107.1 - Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM