Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Vincent MacDonald            
Vincent MacDonald begon pas in zijn studententijd met het leren spelen van gitaar. Hij was leergierig en hij probeerde met zoveel mogelijk muzikanten te jammen en te leren. Nog geen jaar nadat hij voor het eerst de gitaar serieus had opgepakt werd hij gevraagd om in de reggaeband New SoundSistem te spelen. Met deze band speelde hij o.a. op bevrijdingsfestivals, zomerfeesten en in het voorprogramma van de Skatelites.
Al snel begon Vincent met het schrijven van eigen liedjes. In zijn eigen muziek kwamen invloeden vanuit verschillende muziekstijlen naar voren. Voordat Vincent met zijn eigen muziek aan de weg ging timmeren, was hij actief in de coverscene. Met disco-, soul en top 40-muziek trad hij wekelijks op in Arnhem bij Dollars & Fever. Ook begeleidde hij meerdere zangeressen op gitaar tijdens optredens. In die tijd was hij ook actief in de latinband Bandera Latina.
In 2016 besloot Vincent om voor 100 % voor zijn eigen muziek te gaan. Hij is actief in de studio en hij wil gaan starten met een songwriting-opleiding om meer te leren over het schrijven van liedjes. Momenteel heeft hij het doel om een EP op te nemen en in ieder geval één nummer te laten mixen door George Konings van Soundvision Studio.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Vincent kwam rechtstreeks vanuit zijn woonplaats Arnhem naar Woerden om live te komen spelen in Podium 107.1. In het verleden heeftVincent veel gedaan op muziekgebied, maar dit was de eerste keer dat hij een radio-optreden gaf. Hij viel met zijn bijzondere liedjes in de smaak bij de aanwezigen in de studio. Zijn nummers hadden een uniek eigen geluid en waren niet met andere te vergelijken. Voor het optreden twijfelde Vincent of hij een nieuw nummer zou spelen, waar hij erg trots op was. Programmamaker Maarten Verduijn motiveerde hem om dit toch te doen. Met succes: het nieuwe nummer was een succes.
 
Het item met Vincent
Beluister hieronder het hele item met Vincent, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview komt uitgebreid aan de orde hoe Vincent ooit begon met het maken van muziek en hoe hij ooit de stap maakte naar de rol van singer-songwriter. Zijn bezigheden in het covercircuit, bij een reggaeband en als begeleider van anderen worden ook aangestipt. Aan het einde van het interview vertelt Vincent over het vaderschap en over de manier waarop zijn muziek en het vaderschap elkaar beïnvloeden.
 

 


9 september
 2017

Op deze datum was Vincent te gast in ons programma. De nummers "Stare into the sun", "She is a mystery" en "Wish" werden live gespeeld.
 

Meer Vincent?
Volg hem op Facebook!

Tekst: september 2017
Bron: Vincent MacDonald en aflevering 391 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM