Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Vic Willems
Vic Willems is een Nederlandstalige singer-songwriter uit Utrecht. In 2016 heeft hij 'De Grote Prijs van Nederland' gewonnen in de categorie singer-songwriter. Ook voor die tijd heeft Vic hoge ogen gegooid met zijn muzikale activiteiten. Vic Willems is bekend als gitarist van de formatie 'KIND' en frontman van 'Valour Up Twice'. Met de laatstgenoemde band bereikte hij in 2014 ook al de finale van 'de Grote Prijs van Nederland'.
Vic vertelt verhalen. Compromisloos graaft hij in zijn eigen herinneringen en ervaringen en vindt daar teksten en melodieŽn. Ongecensureerd zingt en vertelt hij deze verhalen aan zijn publiek, ergens op het snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Een zeldzaam kwetsbare kijk in een levensverhaal, gebracht zonder enige terughoudendheid of schaamte.
In 2015 bracht Vic de EP 'Niks om je voor te schamen' uit. Deze EP verspreid hij volgens het 'pay what you like'-principe, waarbij mensen zelf mogen weten hoeveel ze betalen.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Vic Willems bracht een bezoek aan Podium 107.1 op een winterse dag waarop 'code oranje' was afgegeven. Met het openbaar vervoer en hulp van technicus Chris van Leeuwen wist hij de studio toch te bereiken. Het team van Podium 107.1 was trots op zijn komst: Vic had een maand ervoor net de Grote Prijs van Nederland op zijn naam geschreven. Dit onderwerp kwam dan ook uitgebreid aan bod tijdens het interview. Aan het einde van het interview met de singer-songwriterstage bestormd door de drie leden van de redactie. Zij kwamen Vic persoonlijk feliciteren met een klein presentje.
 
Het item met Vic Willems
Beluister hieronder het hele item met Vic Willems, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt Vic af door te vertellen over zijn eerste muzikale herinnering. Verder wordt onder andere gesproken over de Grote Prijs, maar ook de band Valour Up Twice komt ter sprake. Twee dagen voor het interview maakte de band bekend dat ze ermee gaan stoppen en dat er een afscheidstour komt.

 

 


7 januari

2017


Op deze datum was Vic Willems te gast in ons programma. Vic speelde de nummers 'Superhelden', 'Tot nu toe gaat het goed' en 'Wij geloven' live.
 

Meer Vic?
Volg Vic op Facebook!

Foto: Dave Hammelburg


Tekst: januari 2017
Bron: Vic Willems en aflevering 358 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM