Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Vic Willems
Vic Willems is bekend als gitarist van de formatie 'KIND' en frontman van 'Valour Up Twice'. Met de laatstgenoemde band bereikte hij in 2014 de finale van 'de Grote Prijs van Nederland'. Vic is echter ook actief als Nederlandstalige singer-songwriter.
Vic vertelt verhalen. Compromisloos graaft hij in zijn eigen herinneringen en ervaringen en vindt daar teksten en melodieŽn. Ongecensureerd zingt en vertelt hij deze verhalen aan zijn publiek, ergens op het snijpunt tussen lief en woedend en tussen euforisch en onzeker. Een zeldzaam kwetsbare kijk in een levensverhaal, gebracht zonder enige terughoudendheid of schaamte.
In 2015 bracht Vic de EP 'Niks om je voor te schamen' uit. Deze EP verspreid hij volgens het 'pay what you like'-principe, waarbij mensen zelf mogen weten hoeveel ze betalen.

De muziek van Vic is niet onopgemerkt gebleven. In 2016 is hij geselecteerd voor deelname aan 'de Beste singer-songwriter van Utrecht'. Naast de activiteiten voor zijn eigen muziek is Vic nog op een andere manier bezig met muziek: maandelijks organiseert hij in de Kargadoor in Utrecht een avond voor Nederlandse muziek.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Terwijl op de mainstage van Podium 107.1 een soundcheck plaatsvond van een rockband met psychedelische invloeden, imponeerde Vic op de singer-songwriterstage met een totaal ander genre. Tijdens de uitzending ontstond een hilarisch moment toen de vader van Vic een mailtje stuurde en aan Vic vroeg of hij al verkering heeft en wanneer hij weer thuis komt. Vic speelde op een leuke manier op de vragen in.
Achter de schermen werd gesproken over Vic's deelname aan 'de Beste singer-songwriter van Utrecht'. Veel bekenden van Podium 107.1 doen mee aan deze wedstrijd.
 
Het item met Vic Willems
Beluister hieronder het hele item met Vic Willems, inclusief de drie live nummers. In het interview komt onder andere naar voren hoe Vic voor het eerst met muziek in aanraking kwam. Ook wordt kort de deelname aan 'de Grote Prijs van Nederland' aan de orde. De rest van het interview gaat over Vic als singer-songwriter en de inhoud van zijn nummers.

 


19 maart

2016


Op deze datum was Vic Willems te gast in ons programma. Vic speelde twee titelloze nummers en het nummer 'Straten' live.
 

Meer Vic?
Volg Vic op Facebook door hier te klikken, bezoek zijn YouTube-kanaal hier en beluister zijn nummers op Spotify!Tekst: maart 2016
Bron: Vic Willems en aflevering 321 van Podium 107.1
Techniek: Rens van Bemmel - RPL FM
Foto's: Dave Hammelburg