Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Van Piekeren                        
VAN PIEKEREN is een Nederlandstalige (theater-)band uit Utrecht, met een zeer eigen en gevarieerd repertoire, dynamisch uitgevoerd in een semi-akoestische setting.
Zanger Jan van Piekeren is eindelijk de schaamte voorbij. Nu mag iedereen echt alles van hem weten. Met zijn rauwe, doorleefde stem, neemt hij je mee in zijn wereld. Hij wordt begeleid door gitarist Johan Fransen, al meer dan 15 jaar zijn muzikale wederhelft.
Percussionist Hans Boosman en bassist Wouter Kronenberg vormen de strakke ritmefundering. De heren weten elkaar en het publiek tijdens hun optredens te vinden, raken behalve juiste ook gevoelige snaren. In grote zalen maar ook in (zeer) kleine intieme settings.
Van Piekeren heeft twee albums uitgebracht, namelijk 'De Verdieping' en 'Lijf en Rauw'. Een deel van de band was eerder actief in de formatie Overlast.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Jan van Piekeren en Johan Fransen traden in dezelfde uitzending op als de Brabantse singer-songwriter Iris Penning. Alle partijen keken al weken van tevoren uit naar dit gezamenlijke bezoek: Iris, Jan en Johan kenden elkaar. Ze hadden elkaar in 2016 ontmoet tijdens Cannabis Bevrijdingsdag, waar ze samen een nummer van Armand gespeeld hadden. Er was sinds die tijd een duidelijke klik. Dit was ook merkbaar tijdens de uitzending van Podium 107.1. De gemeenschappelijke humor en de muzikaliteit spatte er vanaf.
Woerden is geen onbekend terrein voor Jan: een aantal ochtenden per week werk hij bij Coffeeshop de Steeg in Woerden. Hij heeft een duidelijke mening over drugslegalisatie, wat ook tijdens de uitzending naar voren kwam.
 
Het item met Van Piekeren
Beluister hieronder het hele item met Van Piekeren inclusief de drie live nummers. Aan het begin wordt zanger Jan van Piekeren geďntroduceerd door gitarist Johan Fransen. Verder maakt Jan onder leiding van programmamaker Maarten Verduijn een reis door zijn muzikale carričre, beginnend bij zijn kindertijd en eindigend met zijn meest recente theatershows. Ook komt de samenwerking met Johan uitgebreid aan bod. Aan het einde van de uitzending speelden Jan, Johan en Iris Penning gezamenlijk het nummer 'Ben ik te min' van Armand. (Deze uitvoering is te horen in het item van Iris Penning, klik hier).
 

 


15 juli
 2017

Op deze datum was Van Piekeren te gast in ons programma. De nummers "Blijf", "Dat is juist de pest" en "Achterin de tuin" werden live gespeeld.
 

Meer Van Piekeren?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: juli 2017
Bron: Van Piekeren en aflevering 385 van Podium 107.1 - Bovenste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM