Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Valice                                                    
Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom. Ze is vriendelijk en uitnodigend maar je voelt dat ze een duistere kant verbergt. Ze luistert naar Fleetwood Mac, Hooverphonic en U2. Ze schrijft zelf liedjes die je laten dansen en meezingen, maar tegelijkertijd ook de donkere kanten van het bestaan bezingen, van dromerige indiepop en verhalende folk, tot funky poprock en electro met hiphop. Valice is jong maar ervaren: begonnen als een gelegenheidsproject rondom de singer/songwriters Willeke Brittijn en Tess van Hout is Valice uitgegroeid tot een volwaardige band voor de grotere podia. In de eerste maanden van haar bestaan won de band al meerdere bandwedstrijden. Ook heeft Valice laten zien een echte festivalband te zijn, met spots op Huntenpop en festivals op Koningsdag en Bevrijdingsdag. In february 2019 bracht Valice haar eerste single en video uit, Other Side, gevolg door Open Up in november van 2019. Begin 2020 zal de derde single uitkomen. De band werkt nu aan een full length album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In januari 2020 stonden singer-songwriters centraal in Podium 107.1. Op 1 februari werd het grote podium voor het eerst weer in gebruik genomen en trad er een band op: Valice. De bandleden brachten gezelligheid in de studio en ze toonden interesse voor de vernieuwde studio van RPL FM. Tijdens het optreden kwamen er positieve reacties van luisteraars die met een wijntje genoten van de live-nummers. En luisteraar vergeleek het bandgeluid met dat van Los Lane. Na afloop schreef de band mooie woorden in het gastenboek: 'heel erg bedankt Podium 107.1 voor het fijne interview en optreden en voor de top service achter de schermen. Keep up the good work'. Bij het afscheid liet de band doorschemeren dat de band in 2020 nog met hele bijzondere dingen hoopt te komen...
 
Het item met Valice
Beluister hieronder het hele item met Valice, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt de band hoe Valice ooit ontstaan is en hoe de band zich de afgelopen jaren ontwikkeld is. Valice is een 'female-fronted band': voelt dit voor de heren van de band qua samenwerking nou anders aan dan een band die alleen maar uit mannen bestaat? De sabbatical die de band nam vanwege de zwangerschap van Willeke en Tess wordt ook aangestipt. Vervolgens vraagt programmamaker Maarten Verduijn naar de videoclips die de band gemaakt heeft. Wie is er verantwoordelijk voor de clips en voor de scripts? Verder komen de opnames voor de nieuwe plaat en de toekomstplannen uitgebreid aan bod. 
 

 


1 februari
2020

Op deze datum was Valice te gast in ons programma. De band speelde de nummers 'Other side', 'Open up' en 'Seven days, maybe eight' LIVE.
 

Meer Valice?
Volg hem op Facebook en Instagram en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: februari 2020
Bron: Valice en aflevering 411 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Tijmen Gol
RPL FM