Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Valentijn Twisk                      
Valentijn komt uit een best jaar, 1967, de nachwuchs van de Baby Boomers. Te jong om de hippie-periode bewust mee te maken, maar wel ondersteund door zijn-iets-ouder-dan-andere-ouders door middel van een generaties over-bruggende opvoeding, wat hem ruim-denkend en vrijzinnig en bewust maakt. Verder deden zijn vele vele opleidingen hun werk meer dan uitstekend. Valentijn heeft ervaring op meerdere gebieden van de muziek-branche. In het verleden was hij zanger en frontman van meerdere bands en ook tegenwoordig staat hij nog op het podium met Pogo-A-Gogo en Voatdiac. Ook deelde hij het podium met grote artiesten als Steve Miller, Clawfinger en Danzig. Ook is Valentijn actief als zangcoach. Voor beginnende zangers en zangeressen zorgt hij voor de juiste opleiding en het bijpassende bewustzijn en enthousiasme. Verder is Valentijn actief als troubadour en festivalorganisator. Hij is betrokken bij meerdere grote festivals, zoals 'Schollenpop'. In de functie van festivalorganisator ontving hij een Koninklijke onderscheiding.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Valentijn bracht een bezoek aan de RPL-studio's waarop het kwik de 34 graden aanstipte. Hij had zijn vriendin Nicole en zijn leerling Ruud meegenomen voor geestelijke bijstand. Valentijn bleek een zeer positieve muzikant te zijn die veel gezelligheid in de studio bracht. Programmamaker Maarten Verduijn prees hem om het plezier dat hij uitstraalde tijdens het maken van muziek. De chemie tussen Valentijn en zijn leerling tijdens het optreden was mooi om te doen. Valentijn prees het team van Podium 107.1 op zijn beurt om de gezelligheid en de relaxte sfeer. Hij toonde veel interesse voor de andere muzikanten en luisterde aandachtig naar de muziek die zij speelden. Valentijn schreef positieve woorden in het gastenboek en hij eindigde met het zinnetje: 'Graag tot snel...!'
 
Het item met Valentijn
Beluister hieronder het hele item met Valentijn Twisk, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview wordt teruggeblikt op de kindertijd en jeugd van Valentijn. Hoe was het voor hem om zonder broers en zussen op te groeien? Hoe was hij als middelbare scholier? Vervolgens worden een aantal belangrijke rollen van Valentijn aangestipt, zoals zijn rol als bandlid, als zangcoach en als festivalorganisator. Als zijn functie als vocal coach wordt aangestipt, sluit zijn leerling Ruud van Ouwerkerk aan om een nummer mee te zingen. Aan het einde wordt Valentijn gevraagd om de luisteraarsvraag te beantwoorden: hoe hoopt hij dat zijn leven eruit ziet als hij 85 jaar oud is?
 

 


29 juni
2019

Op deze datum was Valentijn Twisk te gast in ons programma. Hij speelde drie medleys waarin hij bekende nummers van o.a. Bob Marley, Moody Blues en Ed Sheeran voorbij liet komen. Tijdens zijn tweede medley zingt zijn leerling Ruud van Ouwerkerk mee.

Meer Valentijn?
Volg hem op Facebook!

Tekst: juni 2019
Bron: Valentijn Twisk en aflevering 481 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Chris van Leeuwen