Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Vaarwater                      
Hij te claustrofobisch voor in de lift, zij een te grote piano voor in de lift. De organisatoren van de Elevator Sessions lossen het probleem op door singer/songwriter Richard Seba en kleinkunstenares Frédérique Arnold in de biertuin van het festival te programmeren, waar ze vrienden voor het leven worden. In de nazomer van 2017 vinden ze de Amstel als broedplaats voor hun Nederlandstalige luisterliedjes over spijkerjassen, fluisteren en smaak- versterkers. Verwacht een vrolijk duo met eerlijke, soms confronterende liedjes. Begin 2019 ging Vaarwater de studio in om drie nummers op te nemen: 'En toch blijf jij', 'Laat je gaan' en 'Fluister'. Deze EP is slechts het begin: het repertoire van Vaarwater groeit en de setlist voor optredens breidt zich steeds meer uit.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Richard was al een bekende van Podium 107.1. In 2016 en 2017 was hij al eens te gast geweest in ons programma om zijn eigen muziek te promoten. Dit keer bracht hij Frédérique mee naar Woerden. Dit optreden bleek het radiodebuut te zijn voor Vaarwater. De chemie en de humor tussen de twee muzikanten zorgenden voor een geweldige sfeer in de studio. Ook tijdens het interview werd er veel gelachen. Een mooie luisteraarsmail zorgde voor nog meer hilariteit! De mooie woorden in het gastenboek wezen er op dat Vaarwater graag nog eens terugkomt in ons programma. We volgen het duo op de voet!
 
Het item met Vaarwater
Beluister hieronder het hele item met Vaarwater, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview stellen Frédérique en Richard elkaar voor aan de luisteraars. Nadat een duidelijk beeld wordt geschetst van de solo-activiteiten van Frédérique en Richard, komt het ontstaan van Vaarwater ter sprake. Het verhaal van de ontmoeting van het tweetal en de start van hun schrijfsessies wordt mooi omschreven. Programmamaker Maarten Verduijn stelt een aantal vragen waarin het contact tussen de twee artiesten uitgediept wordt: is Richard veranderd door het contact met Frédérique? Zijn er karaktereigenschappen van Richard waar Frédérique jaloers op is? In de loop van het gesprek komen de EP, de teksten van de nummers, de schrijfsessies en de plannen voor de toekomst aan bod. 


 

8 juni
2019

Op deze datum was Vaarwater te gast in ons programma. Het duo speelde de nummers 'En toch blijf jij', 'Laat je gaan' en 'Fluister'.
 

Meer Vaarwater?
Volg hen op Facebook en Instagram! De recente EP van Vaarwater is te beluisteren via Spotify.
 


Tekst: juni 2019
Bron: Vaarwater
Aflevering 478 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Marco van der Meer, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen
RPL FM