Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Twins                                           
TWINS. Denk aan: melancholisch, gelaagd en dromerig. Ontstaan als indieproject met zijn tweeŽn, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband! Met de gloednieuwe single Trigger op zak zijn ze er meer dan klaar voor om je mee te nemen op hun roadtrip in het donker. De debuutsingle kreeg meteen een bijzondere release: het nummer werd uitgebracht op cassettebandje.

Twins is ontstaan als samenwerking tussen Ilse van Puijenbroek en Tim Thomassen.
Het tweetal speelde eerder al samen in de bands 'Drunk Soda' en 'Palmer'. De live-band is inmiddels uitgebreid met Jorrit de Boer, Rinus Veldhuizen en Menno Ansems. Begin 2017 gaf Twins hun eerste optreden tijdens Record Store Day in Amersfoort.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Terwijl andere zenders en andere programma's in de zomermaanden leven van herhalingen, pakte Podium 107.1 juist groot uit met het bezoek van de vijfkoppige band Twins. Er was veel inloop in de studio en het team van het programma was op volle sterkte. Er kwamen grappige mailtjes binnen, zoals het bericht van de vriendin van de drummer. Zij vond dat de drummer door de radio erg knap klonk! De uitzending met het optreden van Twins werd zeer goed beluisterd. Luisteraars noemden de muziek van de band 'apart' en ze hoorden duidelijk invloeden vanuit de jaren' 80 en van hedendaagse indiebands.
 
Het item met Twins
Beluister hieronder het hele item met Twins, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview krijgt zangeres Ilse de mogelijkheid om alle bandleden aan de luisteraars voor te stellen. Vervolgens worden verschillende hoogtepunten uit het prille bestaan van de band aangestipt, zoals het eerste optreden tijdens Record Store Day, de release van de eerste single 'Trigger' op cassette en de eerste opnamesessies in de studio. Ook komen de plannen voor de toekomst aan bod.
 


 


22 juli
 2017

Op deze datum was Twins te gast in ons programma. De nummers "Revision", Reset your mind" en "Trigger" werden live gespeeld.
 

Meer Twins?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!


Tekst: juli 2017
Bron: Twins en aflevering 385 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Yannick Croiset, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM