Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Trem
Trem is een groep vrienden die het leuk vinden samen muziek te maken en op te treden voor publiek. De band is ontstaan in december 2011, toen Marloes Veenstra (zang) en Robert van Jaarsveld (gitaar, zang) die al langere tijd samen muziek maakten op zoek waren naar een breder geluid. Zij vonden versterking in Tijmen Veelenturf, een violist die zij beiden kenden. Samen bouwden ze aan een akoestisch repertoire van pop/rockcovers. Het eerste optreden vond plaats in Drinkerij t Bierhuys in Woerden op 22 april 2012, waar Trem in drie sets in totaal tweenhalf uur muziek neerzette. Vanaf dat moment speelde Trem over de jaren op borrels, bedrijfsfeesten, bruiloften, open podia en (kleinschalige) festivals zoals Akoestival 2013 en de landelijke Scout-In 2015.
Begin 2016 gaf Tijmen aan vanwege bezigheden rondom zijn masterstudie Viool richting tango aan Codarts minder beschikbaar te zijn voor optredens. Toen de band werd gevraagd voor Nachtcultuur 2016 in Woerden, werd besloten Hanz Lasthuis (percussie) te benaderen om de band te versterken. Sinds Nachtcultuur heeft Trem in wisselende bezetting optredens gehad, met Pracht aan de Gracht 2016 in Oudewater als eerste optreden waar de band in volledige bezetting speelde.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
De formatie Trem is geen onbekende bij RPL FM. Zangeres Marloes Veenstra werd in 2006 geruime tijd gevolgd tijdens haar deelname aan talentenjacht de "W-Factor" en in 2012 kwam ze met haar bandleden voor het eerst langs in Podium 107.1. Een optreden van Trem blijkt garant te staan voor een feestje.
Marloes, Robert en Hanz werden met enthousiasme in de studio ontvangen. Ze vielen met hun neus in de boter, omdat er een klein feestje was i.v.m. de 350e uitzending. Bandlid Tijmen was helaas afwezig.
Tijdens het optreden kwamen er leuke reacties binnen. In n mailtje stond een grappige boodschap voor Hanz: hij moest opschieten met spelen, omdat hij moest oppassen. Hanz beloofde het laatste nummer wat te zullen afraffelen...!

 
Het item met Trem
Beluister hieronder het hele item met Trem inclusief de vier live nummers. In het interview wordt afgetrapt de eerste muzikale ontwikkeling van zangeres Marloes. Het bleek om een zeer grappige herinnering te gaan: Marloes werd door haar vader gebruikt als gitaar! De komst van Hanz in de band kwam uitgebreid aan bod en ook werd de mogelijkheid van het schrijven van eigen nummers besproken.


 

5 november

2016


Op deze datum was Trem te gast in ons programma. De nummers "Son of a preacher man", "Every breaking wave", "Royals" en ""Hold back the river" werden live gespeeld.
 

Meer Trem?
Volg de band op Facebook! 
Zangeres Marloes Veenstra


Tekst: november 2016
Bron: Trem en aflevering 350 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Yannick Croiset en Chris van Leeuwen - RPL FM