Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Trees in the City        
Trees in the City bestaat uit Marijn van Muijen en Jonne Hage. In 2007 leren Marijn en Jonne elkaar kennen en samen maken ze tot 2012 deel uit van de band Asking Mum.
Eind 2011 besluit de inmiddels ervaren singer-songwriter Marijn zijn liedjes ook solo op te voeren op podia in de omgeving Utrecht. Al snel krijgt Marijn op het podium wederom versterking van Jonne op bas. Het zich steeds verder ontwikkelende eigen repertoire van Marijn wordt aangevuld met zelfgeschreven liedjes van Jonne. In de zomer van 2013 is de samenwerking geleidelijk uitgegroeid tot de vaste formatie Trees in the City.
Op dit moment treedt Trees in the City zowel als tweemansformatie op (Jonne op bas en Marijn zang, gitaar en piano) als solo (Marijn zang, gitaar en piano). Af en toe wordt de band aangevuld met een gastmuzikant zoals o.a. saxofonist, gitarist, percussionist en drummer. Trees in the City speelde op diverse podia zoals huiskamers, cafe’s, radiostations, theaters en op festivals.
Trees in the City schrijft Engelstalige liedjes in het genre singer-songwriter.
Marijn en Jonne zijn elk beļnvloed door uiteenlopende muziekstijlen, variėrend van de soul van Motown tot aan authentieke Americana. De muzikale achtergrond van Trees in the City zorgt voor een uniek en herkenbaar geluid en een divers repertoire aan zelf geschreven liedjes.
         
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Marijn en Jonne hadden eerder een bezoek aan de RPL studio's gebracht. Eind 2010 traden ze met de band Asking Mum op in de begintijd van Podium 107.1. De omstandigheden waren toen anders: er werd gespeeld in een hele kleine ruimte die op geen manier te vergelijken valt met het huidige hoofdpodium. Het duo kon het optreden nog goed herinneren. Tijdens het interview werd uitgebreid gesproken over de Woerdense roots van Marijn en Jonne
 
Het item met Trees in the City
Beluister hieronder het hele item met Trees in the City, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stellen Marijn en Jonne elkaar voor aan de luisteraars. Ook vertellen ze wat het zo leuk maakt om samen met elkaar muziek te maken. Tenslotte wordt een cruciale vraag gesteld: wanneer brengen Marijn en Jonne nou eens een plaat uit?


 

18 februari
 2017

Op deze datum was Trees in the City te gast in ons programma. De nummers "Trainstation 2", "The Wait" en "Pictures" werden live gespeeld.
 

Meer Trees in the City?
Volg het duo op Facebook en klik hier om naar hunwebsite te gaan!

 
Tekst: februari 2017
Bron: Trees in the City en aflevering 364 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer en Chris van Leeuwen - RPL FM