Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Ton Jenner                                         
Ton Jenner is een singer-songwriter pur sang: hij schrijft en speelt zijn eigen songs: pop/Americana met een persoonlijk tintje en soms een rauw randje. Ton speelt live uitsluitend eigen werk, dat is creatiever en er zijn er al genoeg artiesten die covers spelen. Optredens zijn veelal op de Haagse en Zoetermeerse podia en bij de lokale zenders. Op het podium is er alleen gitaar en zang, in de eigen Palmwood Studio worden de songs vaak met andere instrumenten verder uitgewerkt. Deze studio is vooral gericht op singer-songwriters en akoestische bands en heeft al vele gewaardeerde producties afgeleverd.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Ton Jenner is geen onbekende van Podium 107.1: in 2016 bracht hij al eens eerder een bezoek aan ons programma. Dit keer bezocht hij de RPL-studio's in de tijd van een verbouwing, waardoor hij een chaos aantrof. De befaamde singer-songwriterstage was echter ongedeerd. Ton maakte leuk contact met het team van Podium 107.1 en hij bleef in het publiek om het optreden van een andere singer-songwriter (Monica Raine) mee te maken. Zelf maakte hij indruk met zijn liedjes, waarbij met name het 'troostliedje' 'You're not alone' mooie reacties kreeg. Aan het einde schreef Ton lovende woorden in het gastenboek: 'Maarten en de rest van de crew maken het leuk om er gezellig bij te horen. Er wordt door Maarten veel aandacht besteed aan de artiest en de mens achter de artiest. Het maak het optreden tot een feestje!'
 
Het item met Ton
Beluister hieronder het hele item met Ton, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview komt de familie van Ton ter sprake. Groeide hij op in een muzikaal nest? In hoeverre speelt hij weleens samen met zijn muzikale broer? Vervolgens vertelt hij hoe het is om niet meer te werken en meer tijd te kunnen besteden aan zijn muziek. Verder komen de samenwerkingen van Ton met lokale radiozenders aan bod, waarbij programmamaker Maarten Verduijn nieuwsgierig was wat Ton de kracht van de lokale radio vindt. Verder vertelde hij over zijn werkzaamheden in zijn eigen Palmwood Studio. Ton neemt in deze studio de rol van producer op zich voor bands en singer-songwriters. Maarten vraagt hem hoe hij deze vaardigheden ontwikkeld heeft. Aan het einde vertelt hij hoeveel prioriteit zijn eigen muziek heeft en in hoeverre we op korte termijn nieuw materiaal van hem kunnen verwachten.
 

 


3 november
2018

Op deze datum was Ton Jenner te gast in ons programma. De nummers "Free", "You're not alone" en "Come on out" werden live gespeeld.
 

Meer Ton?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan!
Tekst: november 2018
Bron: Ton Jenner en aflevering 448 van Podium 107.1
Foto's: Maarten Verduijn
Techniek: Tijmen Gol
RPL FM