Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tom Vrolijk                           
Tom Vrolijk (Den Haag, 7 November 1992) is een singer-songwriter die tegenwoordig in Delft woont. Voor zijn 18de verjaardag kreeg hij een gitaar. Toen hij per ongeluk zijn eerste liedje schreef in december 2012 met de titel “Ondanks dat”, wist Tom dat er geen weg terug meer was. In korte tijd schreef hij tientallen nummers. Zijn muziek kent invloeden van muziek uit de sixties. In 2015 vormde hij een band The Lucky Spares met wie hij zijn eerste album heeft opgenomen met de titel “Tom Vrolijk & The Lucky Spares” dat in 2017 uitkwam. Inmiddels is hij met een nieuwe samenstelling begonnen met werk voor zijn tweede album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tom had op 7 juli een drukke dag. Vanuit zijn woonplaats Delft reisde hij naar Den Haag voor studieverplichtingen, om vervolgens naar Woerden te reizen voor een optreden in Podium 107.1. Direct na de uitzending ging zijn reis verder naar de Ziggo Dome in Amsterdam om een optreden van 'The Farewell Tour' van Paul Simon mee te maken. Paul Simon is een held van Tom.
Na een ontspannen soundcheck verkende Tom het gehele terrein van de RPL studio's. Hij beklom ook het bouwterrein voor de studio, waar de voorbereidingen voor de verbouwing van de RPL-studio's in volle gang waren (zie foto rechts). Tijdens het optreden kwamen er enthousiaste reacties van luisteraars, die de muziek erg mooi vonden. Ook Tom zelf was enthousiast over zijn bezoek aan Podium 107.1. Hij schreef lovende woorden in het gastenboek.
 
Het item met Tom Vrolijk
Beluister hieronder het hele item met Tom Vrolijk, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het item vertelt Tom over een aantal zaken die kenmerkend voor hem zijn. Vervolgens wordt in het gesprek een kleine tijdreis gemaakt. Tom vertelt een opvallend verhaal over vroeger: als baby werd aan zijn ouders vertelt dat hij doof was. Enige tijd later merkten zijn ouders op dat hij toch wel erg op muziek reageerde, waarna bleek dat hij toch goed kon horen. Tom vertelt ook over zijn start als singer-songwriter, over zijn muzikale helden en over het eerste nummer dat hij ooit schreef. Zijn band 'The Lucky Spares' en de plannen voor de toekomst komen ook uitgebreid aan bod.
 

 


7 juli
2018

Op deze datum was Tom Vrolijk te gast in ons programma. De nummers "Tell me a story", "After tomorrow" en "Happy words"  werden live gespeeld.
 

Meer Tom?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan! 
 
Tekst: juli 2018
Foto's: Maarten Verduijn
Bron: Tom Vrolijk en aflevering 433 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk & Tijmen Gol - RPL FM