Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tobias Bader                              
Tobias Bader is een singer-songwriter uit Amsterdam. Tobias is geboren in Berlijn, maar op 9-jarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar Nederland. Hij groeide op met muziek uit de jaren zestig en zeventig. Invloeden van artiesten als Neil Young en David Bowie zijn nog steeds terug te horen in de muziek van Tobias. Op jonge leeftijd had hij maar één wens: spelen in de Rolling Stones! Toen hij vijftien jaar was, speelde hij in zijn eerste bandje.
Tobias speelt in de bands Cosmic Circus en Tres Loco's. In het laatstgenoemde trio is hij niet alleen actief als muzikant, maar ook als acrobaat en jongleur. De laatste periode geeft Tobias steeds meer prioriteit aan zijn solo-werk. Lange tijd had hij niet de durf en de ambitie om met eigen werk naar buiten te treden, maar inmiddels heeft hij de stap gezet om dit wel te doen. Hij noemt het ontwikkelen van zijn eigen muziek momenteel zelfs 'het meest belangwekkende in zijn leven'.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tobias reisde vanuit Amsterdam naar Woerden om een bezoek te brengen aan Woerden. Toen hij van het station naar de studio wandelde, kwam hij singer-songwriter Sured tegen, die hetzelfde reisdoel had. Samen arriveerden ze in de studio! Tobias genoot van de gezellige sfeer in de studio. Het optreden viel in goede aarde en zijn stem werd al snel vergeleken met die van Neil Young. Samen met programmamaker Maarten Verduijn maakte Tobias plannen om nog eens terug te komen met zijn band.
 
Het item met Tobias
Beluister hieronder het hele item met Tobias, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Tobias over zijn herinneringen aan zijn eerste levensjaren in Berlijn. Ook vertelt hij hoe het was om op jonge leeftijd naar Nederland te verhuizen. Verder werd de muzikale carrière van doorlopen. Aan het einde kreeg Tobias een moeilijke vraag: wat vindt hij persoonlijk het beste dat hij ooit op muziekgebied heeft gedaan?1 juli

2017


Op deze datum was Tobias te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Mother', 'Seven or eight' en 'Rise and fall' live.
 

Meer Tobias?
Volg hem op Facebook! 

Tekst: Tobias Bader en aflevering 383 van Podium 107.1
Techniek: Chris van Leeuwen