Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tim Dawn
Dure pakken en snelle autos lonkten toen Tim Dawn met verschillende prijzen afstudeerde in de rechtsgeleerdheid (Utrecht & Cambridge). In plaats daarvan brak hij zijn PhD af, leerde liedjes schrijven van Causes-frontman Rupert Blackman en keek nooit meer achterom. Tim Dawn zette zich op de kaart met debuut-EP Up en speelde met zijn sterke popsongs en aanstekelijke performance een groeiende reputatie bij elkaar op podia als Melkweg, Bitterzoet, EKKO en De Vorstin, tijdens de Popronde, en op festivals als Parkpop, Horizontoer en THISSFest, waar hij de Song of the Year award won. Single "Lighthouse" werd al gespeeld op o.a. Radio 1, Radio 2 en op de speelplaats bij 3FM. 'Tim Dawn lijkt een studie te hebben gedaan naar het recept voor nummers met hitpotentie (...) en de urgentie waarmee hij zingt voel je in je hart.' (8WEEKLY). Tim Dawn heeft het plan om op korte termijn weer opnieuw de studio in te gaan.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Tim Dawn bracht een bezoek aan Podium 107.1 tijdens een drukke periode. De band had net een paar landelijke radio-optredens achter de rug en toerde door het land met de Popronde. De band werd opgewacht door de redactie met koffie en chocoladepinda's! Tijdens de soundcheck van de band bleek er een andere artiest in nood te zijn: singer-songwriter Bob Adels brak zijn snaar tijdens zijn optreden. Tim schoot te hulp en bood hem zijn reservegitaar aan. Na de uitzendingen kwamen er leuke reacties binnen. En luisteraar wilde meteen de EP van Tim Dawn bestellen en n luisteraar vroeg zich vanwege de hoge kwaliteit van het optreden af of er niet een opname van cd werd gedraaid...
 
Het item met Tim Dawn
Beluister hieronder het hele item met Tim Dawn, inclusief de drie live nummers. In het interview komen de hoogtepunten van de laatste maanden ter sprake, zoals de selectie voor de Popronde en de landelijke radio-optredens. De bassist van de band komt kort aan het woord en vertelt wat er zo leuk is aan de samenwerking binnen de band.
 

29 oktober

2016


Op deze datum was Tim Dawn te gast in ons programma. De nummers "Lighthouse", "Moon" en "Arcadia" werden live gespeeld.
 

Meer Tim Dawn?
Volg hem op Facebook en Twitter en klik hier om naar zijn website te gaan! 
De band voor de uitzending met een afvaardiging van het team van Podium 107.1 en singer-songwriter Bob Adels.


Tekst: oktober 2016
Bron: Tim Dawn en aflevering 349 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset
RPL FM