Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Timber                     
Timber is een singer-songwriter met aanstekelijke songs en rake, persoonlijke teksten. Hij is een laatbloeier, een veteraan, maar hij heeft de passie van een jonge gast. In 2010 lanceerde hij zijn eerste cd, getiteld ‘Book of life’. Het album verleidde de media tot zeer positieve recensies, zoals Music Maker: 'Timber schrijft persoonlijke, intieme teksten en weet die met veel emotie te vertolken'. De Zuid-Hollandse Popunie schreef: 'Hij weet verdomd goede popliedjes te schrijven'. Wie de moeite neemt om te graven, ontdekt de vele diepere lagen in de songs van Timber. Ook live zet hij zijn luisteraars in beweging met zijn eigen liedjes. En altijd vol overgave en met de urgentie om het publiek een indringende muziekavond te laten beleven. Met zijn huidige materiaal en een stapel nieuwe liedjes stapt Timber gedreven 2017 in. Zijn nieuwe album 'Clouds' is net uit. Timber is klaar om ontdekt te worden door de pure muziekliefhebbers van kleine, akoestische popliedjes met Americana-invloeden.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In 2016 bracht Timber voor het eerst een bezoek aan Podium 107.1. De Woerdense muzikant René Rijlart luisterde op dat moment naar zijn optreden en hij was onder de indruk van Timber's muziek. Hij zocht contact met hem en een nieuwe samenwerking was geboren! René is één van de muzikanten die op het album van Timber te horen is en tijdens het bezoek aan Podium 107.1 speelde hij op alle nummers mee. Het tweetal was aanwezig tijdens de hele uitzending, wat voor veel gezelligheid zorgde in de studio. De nummers vielen in de smaak: Timber bleek in korte tijd enorm gegroeid te zijn als muzikant.
 
Het item met Timber
Beluister hieronder het hele item met Timber, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt Timber over zijn muzikale bezigheden, beginnend bij zijn eerste album in 2010 en eindigend bij zijn meest recente album 'Clouds'. Het laatstgenoemde album en de presentatie op een bijzondere locatie kwamen uitgebreid aan bod. Ook René vertelt over zijn betrokkenheid bij de muziek van Timber en over zijn eigen muzikale wensen. Programmamaker Maarten Verduijn vroeg zowel aan Timber als aan René wat hun favoriete nummer van de cd is. Voor Timber bleek die keuze lastig te zijn...


 

28 oktober

2017


Op deze datum was Timber te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Two ships', 'Where I come from' en 'A good person' live.
 

Meer Timber?
Volg hem op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: oktober 2017
Bron: Timber en aflevering 398 van Podium 107.1 -  Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Marco van der Meer en Tijmen Gol.