Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tilia
Tilia is de band rond liedjesschrijfster Charlotte van der Linden. De band bestaat verder uit Naomi Mul, Martijn Willemsen, Edwin Severijn, Diederik van Dijk en Oscar Buma. Al deze muzikanten komen vanuit verschillende muziekstromingen en weten hun eigen identiteit in de liedjes van zangeres en gitariste Charlotte te leggen. Zo ontstaat er een delicate of soms explosieve mix die voortkomt uit jazz, blues, soul, country, funk tot aan klassiek. Alles komt samen in de passie die deze band deelt voor de muziek en word gedragen door de fijne stem van Charlotte in samenzang met Naomi en Diederik. De band is momenteel bezig met het opnemen van hun eerste plaat. Release verwacht begin 2017. Eerder bracht Tilia al de demo 'Home' uit.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Bassist Martijn Willemsen heeft in het verleden meerdere malen een bezoek gebracht aan Podium 107.1, onder andere met singer-songwriter Fabian en met de band Ginger. Dit keer introduceerde hij Tilia aan het luisterend publiek. Het optreden was een succes: het team van het programma werd verrast door het bijzondere stemgeluid van Charlotte (zie foto rechts) en de samenzang met Naomi. In de studio was het een gezellige chaos. Toen programmamaker Maarten Verduijn checkte of de band dit wel kon waarderen, gaven ze aan dat ze enorm genoten van de gezelligheid in de studio en het ruime podium dat beschikbaar was voor het optreden.
 
Het item met Tilia
Beluister hieronder het hele item met Marit Trienekens, inclusief de drie live nummers. In het interview trapt frontvrouw Charlotte af met het voorstellen van alle bandleden. Ook vertelt ze uitgebreid over het ontstaan van de band. In de loop van het interview komen ook de andere bandleden aan het woord. Aan het einde vertelt Charlotte over de plannen voor het uitbrengen van een nieuw album 

22 oktober

2016


Op deze datum was Tilia te gast in ons programma. De nummers "Home", "Little Black Heart" en "Let us be silent" werden live gespeeld.
 

Meer Tilia?
Volg de band op Facebook!


Tekst: oktober 2016
Bron: Tilia en aflevering 348 van Podium 107.1
Techniek: Yannick Croiset, Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen - RPL FM