Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Thomas Pieters
Thomas Pieters is een singer-songwriter die Nederlandstalige liedjes maakt. Zijn muziek balanceert tussen pop en kleinkunst. Soms ironisch, soms nostalgisch maar vooral dromerig en hoopgevend vertelt Thomas zijn levensverhaal aan de hand van paradoxen in deze wereld of tegenstrijdigheden in zijn gevoelsleven. Zijn muziek brengt een Brabants gevoel over en zorgt bij veel mensen voor een moeilijk te onderdrukken glimlach op het gezicht. Een enkele keer wordt Thomas vergeleken met Guus Meeuwis of Gerard van Maasakkers.
Thomas heeft een opleiding aan de Rock City Institute gevolgd en studeert momenteel aan de Rockacademie. Het jaar 2013 bracht hem succes: hij behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Ook kreeg Thomas aandacht bij Omroep Brabant en BNN vanwege zijn speciale tour voor kassameisjes.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Thomas Pieters bleek bij aankomst in de studio al meteen een rasperformer te zijn. Meteen bij het eerste nummer kreeg hij het publiek mee en zorgde hij voor een gezellige sfeer. Zijn nummers toverden een glimlach op de gezichten van de aanwezigen, maar met het nummer "Het is al laat" wist hij een totaal andere emotie neer te zetten. Het nummer gaat over zijn vader. De vader van Thomas reageerde twee keer in de uitzending via e-mail. Hij schreef onder andere: "Vanzelfsprekend vind ik dat hartstikke mooi dat Thomas "Het is al laat" geschreven heeft. Het lied wat Thomas ooit schreef over zijn moeder "mama" vond ik  heel ontroerend en troostrijk en beluister ik, al zingt hij het nooit tijdens optredens, nog heel vaak."
 

Fragmenten uit het interview

De Grote Prijs van Nederland
In 2013 heeft Thomas de finale bereikt van de Grote Prijs van Nederland. In het onderstaande fragment vertelt hij hoe hij de wedstrijd ervaren heeft. Hoe was het voor Thomas om te concurreren met artiesten die totaal andere muziek maken, zoals Sofia Dragt? In het fragment ontstaat ook een gesprek over zingen in het Nederlands. Waarom zingt Thomas niet in het Engels?Groot maatschappelijk probleem
Thomas heeft een liedje geschreven voor kassameisjes. Het nummer heeft geresulteerd in een grootschalig project: Thomas heeft een kleine tour langs supermarkten gemaakt om "Kassameisje" te zingen om kassameisjes een hart onder de riem te steken. De tour kwam zelfs onder de aandacht van BNN en Omroep Brabant. In het onderstaande fragment vertelt Thomas hierover. Het fragment begin met het laatste stukje van het nummer "Kassameisje".

 

Samenwerking met Guus
Thomas treedt niet altijd solo op. Tijdens de Grote Prijs van Nederland trad hij samen op met pianist Guus van Marwijk en Thomas heeft ook een volledige band om zich heen geformeerd. In het onderstaande fragment vertelt Thomas hierover. Ook vertelt hij welke invloed Guus op de nummers van Thomas heeft (of mag hebben).

 


1 maart

2014


Op deze datum was Thomas Pieters te gast in ons programma. De nummers "In conclaaf", "Kassameisje", "Het is al laat" en "Doodsbang" werden live gespeeld. Luister hieronder naar "In conclaaf":

 Meer Thomas?

Zet de website www.thomaspieters.nl in je favorieten of volg Thomas op Facebook!

 

 

Foto na de uitzending, van links naar rechts: Josť Groeneveld, Willem Goossens, Thomas Pieters, Christa Rijsdijk en Marco van der Meer.

 
Tekst: maart 2014
Bron:
www.thomaspieters.nl en
aflevering 223 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dion de Jong, onderste foto: Maarten Verduijn
RPL FM