Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Thomas Pieters & Nick Pilmeyer
Thomas Pieters is een singer-songwriter die Nederlandstalige liedjes maakt. Zijn muziek balanceert tussen pop en kleinkunst. Soms ironisch, soms nostalgisch maar vooral dromerig en hoopgevend vertelt Thomas zijn levensverhaal aan de hand van paradoxen in deze wereld of tegenstrijdigheden in zijn gevoelsleven. Zijn muziek brengt een Brabants gevoel over en zorgt bij veel mensen voor een moeilijk te onderdrukken glimlach op het gezicht. Een enkele keer wordt Thomas vergeleken met Guus Meeuwis of Gerard van Maasakkers.
Thomas heeft een opleiding aan de Rock City Institute gevolgd en hij heeft daarna de Rockacademie met succes afgerond. Het jaar 2013 bracht hem succes: hij behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter.  In juni 2016 verscheen zijn debuutalbum.
Nick Pilmeyer heeft ook op de Rockacademie gezeten. Hij is een 26-jarige songwriter en frontman van Nick en de Doorsnee.
Deze band maakt Nederpop met een scherpe tong, een vintage stijl en een nieuwe sound. Eigenzinnig, maatschappijkritisch, humoristisch en sporadisch filosofisch. Eind september 2016 beginnen de opnames voor het te verschijnen debuutalbum van Nick en de Doorsnee, geproduceerd door Ralph Timmermans in Eindhoven.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Thomas en Nick waren de gehele uitzending te gast. Technicus Chris van Leeuwen had de studio omgebouwd tot een kleine huiskamer, waar de artiesten samen met team van Podium 107.1 Ún het publiek konden zitten. Het ging alle kanten op: scherpe humor en eindeloze lachbuien werden afgewisseld met serieus en emotionele momenten. De uitzending werd afgesloten met een doldwaze quiz, waarin Thomas en Nick vragen moesten beantwoorden over Nederlandstalige muziek. Christa van de redactie hield de score bij, maar naast de artiesten bleek ook Chris van de techniek ineens deelnemer te zijn aan de quiz. Maarten raakte op een grappige manier de regie kwijt.
Tijdens de uitzending zorgde JosÚ van de redactie voor taart. Thomas en Nick waren namelijk een dag eerder afgestudeerd aan de Rockacademie!
 
Het item met Thomas en Nick
Beluister hieronder de twee items met Thomas en Nick, inclusief de zes live nummers. Tijdens het interview vertelt Thomas o.a. over de release van zijn debuutalbum. Nick vertelt over de actuele bezigheden van zijn band.

Deel 1:
 

Deel 2:
 


1
oktober

2016


Op deze datum waren Thomas en Nick te gast in ons programma. Ze speelden elk twee nummers solo en twee nummers samen.
 

Meer Thomas en Nick?
Volg hen op Facebook! Klik hier om naar de website van Thomas te gaan.


Nick Pilmeyer
 

 
 
 
 
 


Tekst: oktober 2016
Bron: Thomas Pieters, Nick Pilmeyer en aflevering 345 van Podium 107.1
Bovenste foto: Dave Hammelburg.
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Rens van Bemmel - RPL FM.