Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

Thijs Grootveld                            
Het leven, de dood, liefde en eenzaamheid. Allemaal thema’s die Singer/Songwriter Thijs Grootveld zeer aanspreken. Thijs gaat de strijd aan met deze thema’s en vertelt over zijn ervaringen, zijn gedachtes en zijn verhalen, dan weer droevig en melancholisch, dan weer hoopvol en verfrissend. Geïnspireerd door artiesten als Damien Rice, Jason Mraz en Saybia, mengt Thijs Grootveld eenvoudige popmuziek met complexere arrangementen en folk-achtige loopjes tot een eigenzinnig geheel. In zijn teksten zet hij je aan tot nadenken over verschillende onderwerpen en hij geeft daarbij de ruimte volledig aan de luisteraar om tot een conclusie te komen.
In 2016 is Thijs afgestudeerd aan de Artez Popacademie. Hij treedt niet alleen solo op, maar hij is ook actief als frontman van de band 'Thompson's Lamp'.

 

Het bezoek aan Podium 107.1
Thijs hoorde tot de eerste lichting muzikanten die in 2011 een bezoek bracht aan Podium 107.1. Hij was toen achtien jaar en hij zou een week later horen of hij was toegelaten op het Conservatorium in Enschede. In juli 2017 bleek er veel te zijn veranderd: Thijs bleek het Conservatorium te hebben afgerond en hij studeerde Engelse taal en Literatuur aan de Universiteit Utrecht. Zijn muziek bleek een hele ontwikkeling te hebben doorgemaakt. Zijn nummer klonken donkerder, melancholischer en krachtiger dan voorheen. Ook bleek Thijs een zeer volwassen stemgeluid te hebben gekregen. Zijn nummers riepen veel op: één luisteraar liet via de e-mail weten dat hij geëmotioneerd had geluisterd naar het optreden. Na het item bleef Thijs nog even hangen in de studio om een deel van het optreden van de band Twins mee te maken.
 
Het item met Thijs
Beluister hieronder het hele item met Thijs inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt hij over zijn eerste muzikale herinnering. Daarna wordt een kleine reis door de tijd gemaakt, waarbij eerst stil wordt gestaan bij het eerste bezoek van Thijs aan Podium 107.1. Wat was volgens hem het verschil tussen de Thijs uit 2011 en de Thijs uit 2017? In het interview komt ook de band 'Thompson's Lamp' uitgebreid aan de orde. Aan het einde stelt programmamaker Maarten Verduijn een moeilijke vraag: wat vindt Thijs het beste dat hij tot nu toe op muziekgebied heeft gedaan?
 

 


22 juli
 2017

Op deze datum was Thijs Grootveld te gast in ons programma. De nummers "Monster", "Hush" en "Burning airplane" werden live gespeeld.
 

Meer Thijs?
Volg hem op Facebook!Tekst: juli 2017
Bron: Thijs Grootveld en aflevering 386 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM