Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
The Veins                           
The Veins is een nieuwe Woerdense band, bestaande uit Pieter Killestijn (zang), Siebe Poels gitaar), Max de Vries (Gitaar), Tijmen Gol (bas) en Keanu Maitimu (drums). Eind 2017 vonden de mannen elkaar en kwamen ze tot een gezamenlijke missie: de klassieke rock terugbrengen op de kaart! Met covers van echte klassiekers wisten The Veins in korte tijd het publiek van Het Groene Hart te veroveren. Het duurde niet lang voordat verschillende poppodia de band in hun kielzog kregen. The Veins stonden begin 2017 in Babylon (bandwedstrijd 'Het Geheim van Babylon'), op verschillende plekken in het centrum van Woerden en bij diverse benefietconcerten. De band zit niet stil en is druk bezig met plannen voor de toekomst. Hun nieuwste missie: eigen nummers presenteren aan het publiek. (Tijdens het optreden in Podium 107.1 speelde de band alleen eigen materiaal.)
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De uitzending van 14 juli had een speciaal tintje: voor het eerst in de geschiedenis van Podium 107.1 trad een teamlid van het programma op in de uitzending. Redactielid en technicus Tijmen Gol is naast zijn radio-bezigheden actief als bassist van The Veins en hij sleurde zijn vrienden van de band mee naar de RPL-studio's. Een succesvol optreden was het gevolg. Er kwamen veel reacties van de e-mail, onder andere van een luisteraar uit Boedapest! In de studio gebeurden vreemde dingen. Een vreemde bleek op de muur een boodschap voor bassist Tijmen te hebben geschreven, namelijk de tekst 'Tijmen is een lekker ding'. Wie had dat gedaan? Het antwoord is te horen in het onderstaande item.
 
Het item met The Veins
Beluister hieronder het hele item met The Veins, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview stelt zanger Pieter de leden van de band uitgebreid voor. Vervolgens komt de missie van de band ter sprake: waarom willen ze klassieke rock terugbrengen op de kaart en hoe kwamen de heren zelf voor het eerst met deze muziek in aanraking? Vervolgens komen het schrijfproces en de optredens van de band aan bod. Het item wordt afgesloten met een bijzonder item. Programmamaker Maarten Verduijn stelt vijf vragen die elk beginnen met de de woorden 'Welk bandlid...'. De vragen zorgen voor leuke discussies binnen de band en bijzondere onthullingen.
 

 


14 juli
2018

Op deze datum waren The Veins te gast in ons programma. De nummers "The tall girl", "Love XTC", "Rosie" en "Come home"  werden live gespeeld.
 

Meer The Veins?
Volg hen op Facebook! 
 
Tekst: juli 2018
Foto's: Dave Hammelburg
Bron: The Veins en aflevering 434 van Podium 107.1
Techniek: Patrick Schalkwijk, Marco van der Meer & Chris van Leeuwen - RPL FM