Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

The Tambles                              
Je bent nooit te jong voor de blues! Luister maar naar The Tambles. De band bestaat uit Ruben Drenth (zang en ritmegitaar), Freek Struijs (solo-gitaar), Jim Remers (basgitaar) en Tijs Tonus (slagwerk). De mannen grijpen je bij de strot en knijpen tot de tranen van geluk in je ogen staan! De muziek van de band roept associaties op met rhythm & blues artiesten uit de jaren '60.
In thuisstad Gouda is 'Tamblemania' reeds een begrip, maar ook in de wijze omgeving timmert de band flink aan de weg. Naast talloze optredens in de Lage Landen speelden The Tambles in 2013 in de Kunstbende Zuid-Holland en bereikten ze de halve finale van de Unicef Talent Battle. In 2014 wonnen ze op het Metropolis Festival de Lekker-Bezig-bokaal en waren ze live bij Jim Vorwald op 3FM. Dit alles bleek nog maar het begin te zijn: in maart 2015 verscheen de eerste 12" vinyl EP van de band, waarmee ze hun eerste officiŽle visitekaartje afgaven. Tijdens de zomer van 2018 kreeg de band goed nieuws: ze waren geselecteerd voor de Popronde! Wat betreft rauwe rhythm & blues kennen The Tambles jun geschiedenis en hebben ze de toekomst!

 

Het bezoek aan Podium 107.1
The Tambles brachten een bezoek aan ons programma tijdens een thema-uitzending over Popronde Woerden. De band speelt op 30 september tijdens de eerste editie in deze plaats. Al tijdens de soundcheck werden alle aanwezigen weggeblazen door de performance van The Tambles. Met snoeiharde sixties-rock imponeerden ze alle gasten in de studio. Al snel werd duidelijk dat de bandleden niet puur voor de muziek samen zijn, maar dat ze het vooral belangrijk vinden om als vriendengroep veel plezier te hebben. Met succes, want het plezier en de positieve energie spatten van het podium!
 
Het item met The Tambles
Beluister hieronder het item met The Tambles, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview neemt programmamaker Maarten Verduijn met de bandleden de geschiedenis van de band door, beginnend bij de start op de middelbare school en eindigend bij de selectie voor de Popronde. Alle bandleden komen aan het woord en vertellen over hun herinneringen aan de afgelopen zeven jaar die ze met elkaar hebben doorgebracht. Tijdens het interview haalt Maarten punten uit de biografie naar voren, waar de band niets van blijkt te weten! Het item is gevuld met hilarische momenten. Aan het einde komen de plannen voor het nieuwe album aan bod. De plannen zijn nog gehuld in een mysterie en de bandleden houden hun lippen stijf op elkaar als het gaat om de titel van de plaat!
 

 


15 september
 2018

Op deze datum waren The Tambles te gast in ons programma. De nummers "Steady love", "Won't be me" en "Can't get enough" werden live gespeeld.
 

Meer The Tambles?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!
  

Tekst: september 2018
Bron: The Tambles en aflevering 441 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk & Marco van der Meer