Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
These People                                      
Achter de naam These People gaat het songwriter duo Anna Witvliet en Dirk Mesman schuil. Door middel van kleine maar krachtige liedjes proberen zij met een gitaar en altviool hun verhalen te vertellen. Een verhaal dat alles kan omvatten, zolang het de moeite van het vertellen waard is. Abstract of concreet, vrolijk of depressief, herkenbaar of onnavolgbaar. Van Monsters onder je bed, tot diepe levenslessen of een willekeurige olifant, alles passeert de revue. In het kader van “weinig handen maken licht werk” laten zij zien dat er niet meer nodig is dan twee mensen met één visie om sfeervolle en vernieuwende muziek te maken. These People bracht in 2014 een debuut-EP uit, genaamd “You make me laugh, but it’s not funny”. In 2016 volgde hun tweede EP met de titel “My mind, the castle where I am king”. Het jaar 2018 is voor Anna en Dirk een belangrijk muzikaal jaar. Ze vieren het vijfjarig bestaan met het uitbrengen van vijf verrassende singles.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anna en Dirk brachten voor de derde keer een bezoek aan ons programma. De afgelopen periode was er veel gebeurd in hun privé-levens: Dirk is voor de tweede keer vader geworden en Anna was op het moment van het bezoek aan Woerden in verwachting van de eerste. Het bezoek aan Podium 107.1 zou in verband met de zwangerschap van Anna mogelijk het laatste optreden zijn van These People voor de bevalling. Plannen voor de toekomst heeft het duo echter genoeg, wat duidelijk naar voren kwam tijdens het interview. De aanwezigen in de studio genoten van het optreden, waarbij opviel dat Dirk en Anna multi-instrumentalisten zijn. Gewapend met gitaar, viool, piano, cajon, loopstation en schud-ei wisten ze de luisteraars te betoveren met bijzondere muziek.
 
Het item met These People
Beluister hieronder het hele item met These People, inclusief de drie live nummers. Tijdens het interview wordt uitgebreid gesproken over het vijfjarige jubileum van het duo. Hoogte- en dieptepunten van de afgelopen vijf jaar kwamen aan bod. Ook wordt de actuele single-release van These People genoemd: Anna en Dirk brachten op 9 juni hun eerste Nederlandstalige single 'Dat kan zomaar' uit. De single gaat gepaard met een zeer persoonlijke foto. Beluister het fragment om te horen wat er op die foto te zien is! Aan het einde van het interview vertelt Anna waar ze over vijf jaar met These People hoopt te zijn.

 

9 juni 2018

Op deze datum was These People te gast in ons programma. De nummers "Call to arms", "Best man" en "Amber leaves" werden live gespeeld.
 

Meer These People?
Volg Anna en Dirk op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan!

Tekst: juni 2018

Bron: These People en aflevering 429 van Podium 107.1
 
Foto's: Dave Hammelburg

Techniek: Marco van der Meer, Tijmen Gol & Dave Hammelburg - RPL FM