Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
These People
Achter de naam These People gaat het songwriter duo Anna Witvliet en Dirk Mesman schuil. Door middel van kleine maar krachtige liedjes proberen zij met een gitaar en altviool hun verhalen te vertellen. Een verhaal dat alles kan omvatten, zolang het de moeite van het vertellen waard is. Abstract of concreet, vrolijk of depressief, herkenbaar of onnavolgbaar. Van Monsters onder je bed, tot diepe levenslessen of een willekeurige olifant, alles passeert de revue. In het kader van “weinig handen maken licht werk” laten zij zien dat er niet meer nodig is dan twee mensen met één visie om sfeervolle en vernieuwende muziek te maken. These People bracht in 2014 een debuut-EP uit, genaamd “You make me laugh, but it’s not funny”. In 2016 volgde hun tweede EP met de titel “My mind, the castle where I am king”.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Anna en Dirk reden op 7 januari van Nijmegen naar Woerden om te kunnen optreden in Podium 107.1. Die dag gold 'Code Oranje', waardoor een andere artieste al haar optreden had moeten afzeggen. Anna en Dirk waren door weer en wind gekomen om toch op het podium te kunnen verschijnen. Hun optreden had niet alleen bereik onder de radioluisteraars, maar ook op beeld: het duo streamde hun gehele optreden live via Facebook.
These People had in het najaar van 2014 eerder een bezoek gebracht aan ons programma. De ontwikkeling die het duo had doorgemaakt, was voor het gehele team van Podium 107.1 duidelijk. Met hun optreden wisten Anna en Dirk alle aanwezigen te emotioneren. Het jaar 2017 had niet beter kunnen beginnen!
 
Het item met These People
Beluister hieronder het hele item met These People, inclusief de drie live nummers. In het interview stellen Anna en Dirk elkaar voor aan het luisterend publiek. Er wordt onder andere teruggeblikt op het jaar 2016, waarin Dirk voor het eerst vader werd. Heeft het vaderschap hem veranderd als muzikant? Ook kom één van de meest bijzondere verhalen uit de nummers van These People uitgebreid aan bod.


 

7 januari
 2017

Op deze datum was These People te gast in ons programma. De nummers "We're just waiting", "Amber Leaves" en "Sleep caught me" werden live gespeeld.
 

Meer These People?
Volg Anna en Dirk op Facebook!
 
De hoes van de meest recente EP van These People: "My mind, the castle where I am king".

Tekst: januari 2017

Bron: These People en aflevering 358 van Podium 107.1

Techniek: Chris van Leeuwen, Patrick Schalkwijk en Yannick Croiset - RPL FM