Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
The Monotrol Kid                        
MSinger-songwriter The Monotrol Kid (alias voor Erik Van Den Broeck – Kapelle o/d Bos) debuteerde in 2009 op een Kevin Coyne tribute-tour met onder meer Wreckless Eric en Brendan Croker. Ondertussen is hij gepokt en gemazeld door het spelen van honderden optredens (solo en met band) in eigen land, maar voornamelijk in Duitsland en Nederland. Tien jaar brachten twee EP’s en vier LP’s, waarin zijn muziek bleef evolueren. Maar de song, “het lied”, blijft altijd centraal. Je hoort flarden indie-folk, twang, Dylan, Wilco. The Monotrol Kid doet er graag zijn eigen ding mee. 2019 brengt na voorproevertje/single “Hold On” nu ook het nieuwe full-album “Exhale”. “The Kid” klinkt weidser dan ooit. Soms gevoelig en breekbaar, dan weer strijdbaar en scherp. Een hedendaagse plaat, maar de 70ies zijn toch nooit veraf. Exhale komt uit op LP, CD, Itunes, Spotify, Apple Music, Amazon & Deezer. Check www.themonotrolkid.com voor de concertkalender. TMK start de nieuwe serie optredens alvast in stijl op het Dripping Spring Songwriters Festival (Texas, US).
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In 2018 was The Monotrol Kid al eens solo te gast in Podium 107.1. Dit keer kwam hij met zijn gehele band ter gelegenheid van de tour van de recente plaat 'Exhale'. Het was een drukke periode voor Erik: een paar dagen voor zijn bezoek aan Woerden deed hij nog een kleine tour in Texas, USA. De nieuwe plaat was net uitgekomen en had al lovende recensies gekregen. De band was ontspannen en opgewekt aanwezig in de studio. Tijdens de uitzending kwamen er positieve reacties van luisteraars, die vooral benieuwd bleken te zijn naar de verschillen tussen Nederland en België. Aan het einde van het bezoek schreef Erik dankbare woorden in het gastenboek.
 
Het item met The Monotrol Kid
Beluister hieronder het hele item met The Monotrol Kid, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Erik over de herkomst van de naam 'Monotrol Kid' en over de manier waarop zijn huidige band ontstaan is. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht besteed aan de nieuwe plaat. Is er, net zoals bij de voorganger, een rode draad te ontdekken in de nummers? Welk nummer op de plaat is voor Erik de meest waardevolle track? Aan het einde wordt vooruitgeblikt naar de toekomst en geeft Erik antwoord op de vraag of hij in zijn hoofd al met een opvolger bezig is.
 

 


26 oktober
2019

Op deze datum was The Monotrol Kid te gast in ons programma. De nummers "The Northside", "Even then" en "Cold after dark" werden live gespeeld.
 

Meer The Monotrol Kid?
Volg de band op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan. Tekst: oktober 2019
Bron: The Monotrol en aflevering 496 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Tijmen Gol & Patrick Schalkwijk