Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
The Monotrol Kid                 
The Monotrol Kid is de artiestennaam van de Belgische singer-songwriter Erik Van den Broeck. In september 2008 is hij begonnen met het leggen van een basis voor The Monotrol Kid: hij startte met schrijven, spelen en opnemen. In 2011 verscheen zijn eerste soloplaat, maar al snel had hij een aantal muzikanten om zich heen verzameld: Philip Mathuis op drums, Dries Vanhove op gitaar en Bart Strubbe op bass. Al deze muzikanten verzorgen ook backing vocals, waardoor de nummers van Erik een rijk en vol geluid krijgen. Aan het begin hadden de nummers van The Monotrol Kid nog een klassiek singer-songwritergeluid, maar al snel veranderde de sound in folk/americana. De muziek kan vergeleken worden met die van Wilco, Billy Bragg en de harmonieŽn van de Jayhawks. Het meest recente album verscheen in 2016, genaamd 'Rain in the Face'. Momenteel is de band bezig met het schrijven en opnemen van nieuwe nummers voor een opvolger van het recente album.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Op 11 augustus kwam er onverwachts een plekje vrij in de line-up van Podium 107.1. Erik Van den Broeck liet weten dat hij interesse had om te komen spelen! Hij had het ervoor over om 175 kilometer te rijden van Megchelen (BelgiŽ) naar Woerden. Het team van Podium 107.1 was dan ook erg blij met zijn komst! Erik's humor bleek goed te passen bij de medewerkers van het programma. Ze moesten erg om hem lachen en ze hadden leuk contact met hem. Ook Erik gaf achteraf aan dat hij het naar zijn zin had gehad.
Het optreden viel in goede smaak bij de luisteraars. Eťn luisteraar mailde dat ze zijn muziek indrukwekkend vond en dat ze het mooi vond hoe Erik moeilijke dingen verwerkte met zijn muziek. Ook vroeg ze of hij een verschil merkte tussen de Belgische en Nederlandse podia. Beluister het hele item om te horen hoe Erik hier op reageert!
 
Het item met The Monotrol Kid
Beluister hieronder het hele item met The Monotrol Kid, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview blikt programmamaker Maarten Verduijn met Erik terug op zijn jeugd en op zijn eerste kennismaking met muziek. Vervolgens wordt uitgebreid aandacht besteed aan het meest recente album 'Rain in the Face', waarvan de nummers over Erik's vader gaan. Maarten vraagt hierop door: wat leren we over zijn vader als we naar de nummers luisteren? Hoe is het om een dergelijk persoonlijk album te presenteren aan een groot publiek? Verder komen optredens ter sprake. Aan werlk optreden bewaart Erik de beste herinneringen? Aan het einde wordt vooruitgeblikt aan de hand van de plannen van The Monotrol Kid. 
 


11 augustus
2018

Op deze datum was The Monotrol Kid te gast in ons programma. De nummers "Call my name", "Mountain me" en "Hands touching sound" werden live gespeeld.
 

Meer Monotrol Kid?
Volg hen op Facebook en klik hier om naar hun website te gaan.
Tekst: augustus 2018
Bron: The Monotrol Kid en aflevering 438 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Tijmen Gol, Patrick Schalkwijk en Marco van der Meer.
RPL FM