Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
The Kelly's                                       
The Kelly's is een coverband uit het Gooi. De band speelt een gevarieerd en opzwepend repertoire van pop, funk en rocknummers van vroeger tot nu. De nummers zijn altijd herkenbaar! The Kelly's zijn zeven jaar geleden begonnen als spontaan duo op initiatief van gitaarlelaar Rutger ten Hoven samen met Zanger Kelly Callenbach. De bandnaam is bedacht door Rutger. Uiteindelijk na wat ge(t)rommel zijn The Kelly's nu vier jaar een viermans band met vier uiteenlopende mannen uit het Gooi die ieder hun eigen sausje aan de muzikale hoofdmaaltijd toevoegen: Kelly Callenbach, Melchior Bornhijm, Bart Koelemaij en Stan Distelblom. Drie bandleden komen uit Hilversum en eentje komt uit Eemnes. Samen verzorgen ze door het hele land leuke feestjes en partijtjes.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In de zomer van 2018 bracht singer-songwriter Melchior Bornhijm (Melodictive) een bezoek aan ons programma. Hij genoot van de aanwezigheid in de RPL studio's en hij gaf aan dat hij graag een bezoek aan Podium 107.1 wilde brengen met zijn band The Kelly's. Op 2 maart was het dan zover: Melchior kwam langs met zijn bandmaatjes Kelly, Bart en Stan. Er werd uitgebreid gesoundcheckt en daarna ontstond er een spontane jamsessie van The Kelly's met muzikant Geert Krijn, die tijdens het eerste uur te gast was. De uitzending werd goed beluisterd: er kwamen enthousiaste mailtjes van luisteraars. En mailtje kwam van een enthousiaste fan in Kuala Lumpur!
 
Het item met The Kelly's
Beluister hieronder het hele item met The Kelly's, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item stelt Melchior alle bandleden voor aan het luisterend publiek. Direct daarna vertelt Kelly over het ontstaan van de band. Alles bandleden komen aan het woord. Onderwerpen als de onderlinge samenwerking, de keuze van het repertoire en de mooiste optredens passeren de revue. Ook vertellen de bandleden over hun muzikale bezigheden naast de Kelly's. De band vertelt dat ze voorzichtig bezig zijn met veranderingen in hun repertoire en het maken van eigen nummers. Aan het einde vertelt zanger Kelly waar hij over vijf jaar hoopt te staan. Zijn antwoord zorgt ervoor dat programmamaker Maarten Verduijn de microfoon van hem afneemt!
 


2 maart
2019

Op deze datum waren The Kelly's te gast in ons programma. Ze speelden de nummers 'Sympathy for the devil', 'Weather with you' en 'Smoorverliefd'.
 

Meer The Kelly's?
Volg hen op Facebook!

Tekst: maart 2019
Bron: The Kelly's en aflevering 464 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk & Chris van Leeuwen