Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Theije Visser                             
Theije Visser is een singer-songwriter uit Utrecht. Geboren en getogen tussen de heuvels en de rivier, het land rond gereisd, over de wereld gezworven, en weer geland in Utrecht. Theije Visser maakt met gitaar en zang muziek waar levenservaringen en ontmoetingen worden weerspiegeld in eerlijke, gevoelige folk-muziek. Geďnspireerd door songwriters als José Gonzalez en Thomas Dybdahl, maar ook door oude klassieke en Indiase mantra-muziek, neemt hij je mee door het landschap van je eigen binnenwereld. Theije heeft grote plannen met zijn muziek. In 2017 wil hij zich focussen op het geven van veel optredens, onder andere in huiskamers. Ook heeft hij het plan om dit jaar de studio in te duiken om een EP op te nemen. Ook naast het zelf muziek maken is Theije actief: hij werk bij de Play Community Stichting waarmee hij ligconcerten en zangcirkels organiseert. Ook staat hij aan de basis van 'blote voeten concerten' die in Utrecht worden georganiseerd.

 
Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Theije gevonden binnen de singer-songwriter community van Amersfoort. Theije is actief binnen dit groeiende collectief. Hij voelde zich thuis in de studio van RPL: na de uitzending gaf hij aan het gevoel te hebben dat hij in een huiskamer zat. Ook na zijn optreden bleef Theije in de studio om het optreden van Cordula en Joop Klein Goldewijk mee te maken.

 
Het item met Theije
Beluister hieronder het hele item met Theije, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt hij over zijn eerste muzikale herinnering. Daarna komen de reizen van Theije uitgebreid ter sprake. Ook stipt Maarten een aantal actuele punten aan in het interview, zoals de recente eerste studio-ervaring van Theije en zijn plannen voor het opnemen van een nieuwe videoclip.
 


 


28 januari
 2017

Op deze datum was Theije Visser te gast in ons programma. De nummers "Blue", "Old mill" en "Enjoy" werden live gespeeld.
 

Meer Theije?
Klik hier om naar zijn website te gaan en volg Theije op Facebook.
 Tekst: januari 2017

Bron: Theije Visser en aflevering 361 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg

Techniek - RPL FM