Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon

The Cool Side of your Pillow
Achter de naam 'The Cool Side of your Pillow' gaat singer-songwriter Michiel Schoehuys schuil. Michiel is opgegroeid op Texel, waarna hij naar Amsterdam verhuisde om Engels te studeren. De omgeving van Texel heeft veel invloed gehad op het geluid van de muziek die hij nu maakt. Michiel speelt voornamelijk indie-folk, waarbij hij is beÔnvloed door bands en artiesten als The National, Arcade Fire, Van Morrison, Coldplay en Death Cab For Cutie. Michiel is al van kinds af aan bezig met muziek. Op de lagere school maakte hij al muziek, om vervolgens tijdens zijn jeugd serieus te beginnen met het schrijven van eigen liedjes. In 2016 verscheen de meeste recente EP van The Cool Side of your Pillow, genaamd 'On a Postcard'. Daarna verschenen er nog een aantal demo's online. Momenteel is hij bezig met het schrijven van nummers. Ook doet hij een poging om een band bij elkaar te krijgen.
 

Het bezoek aan Podium 107.1
Programmamaker Maarten Verduijn had Michiel gespot tussen de deelnames aan de meest recente editie van 'De Grote Prijs van Nederland'. Michiel was helaas niet door naar de bootcamps en de kwartfinales, maar dat weerhield Maarten er niet van om hem uit te nodigen. Zijn muziek paste perfect bij de najaarsuitzendingen van Podium 107.1. Het donkere stemgeluid en de melancholische melodieŽn zetten een bijzonder geheel neer. Vlak voordat Michiel zijn tweede nummer laat horen, geeft hij Maarten een keuze: wil hij een vrolijk of een melancholisch nummer horen? Het antwoord dat Maarten geeft, hoor je in het onderstaande item.
 
Het item met The Cool Side of your Pillow
Beluister hieronder het item met Michiel, inclusief de drie live nummers. Aan het begin van het interview vertelt Michiel over zijn kindertijd op Texel en over de verhuizing naar Amsterdam. Ook komen de eerste serieuze stappen op muziekgebied ter sprake. Momenteel denkt Michiel na over het samenstellen van een band. Welke eisen heeft hij ten aanzien van muzikanten die zich bij hem willen aansluiten? Tijdens het interview komt er een mailtje binnen, waarin een luisteraar vraagt of Michiel een voorbeeld heeft. De voorliefde voor de muziek van The National en Death Cab for Cutie is geen geheim, maar de naam van zijn voorbeeld blijkt een verrassende te zijn.

 

 


2
december

 2017

Op deze datum was The Cool Side of your Pillow te gast in ons programma. De nummers "Navy seal", "Titelloos" en "Ready to meet you" werden live gespeeld.

 

Meer TCSOYP?
Volg ham op Facebook en klik hier om naar zijn website te gaan.

Tekst: december 2017
Bron: The Cool Side of Your Pillow en aflevering 403 van Podium 107.1 - Onderste foto: Dave Hammelburg - Techniek: Chris van Leeuwen - RPL FM