Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Tessa Josephina                      
Tessa Josephina schrijft folkpop liedjes recht uit haar hart, precies over wat haar op dat moment bezig houdt. Of dat nou de liefde is, haar familie of iets als de onrechtvaardigheden in de wereld. Grappige, herkenbare en openhartige teksten. Gitaar of ukulele met een warme, heldere stem die je doet glimlachen of een traantje weg doet pinken. Het liefst allebei. Muziek is voor haar een grote ontdekkingstocht waarin ze steeds weer nieuwe uitdagingen aangaat, zoals het op Spotify uitbrengen van haar eerste single 'Too Good To Be True'. Het nummer wordt vergezeld door een bijbehorende videoclip die deels is geschoten in Katwijk aan Zee. Lisa Boshuizen is verantwoordelijk voor de filmopnames. Vol enthousiasme schrijft, speelt en publiceert Tessa Josephina haar eigen muziek. Sinds de zomer van 2019 produceert ze ook haar eigen nummers. De zangeres, die in het dagelijks leven Geneeskunde studeert, kan het jaar 2020 vol vertrouwen tegemoet zien!
 
Het bezoek aan Podium 107.1
In de herfst van 2019 hoorde Tessa het optreden van Wendy Diepgrond bij Podium 107.1. Wendy is een vriendin en muzikale collega van haar. Toen ze het item hoorde, besloot ze contact te zoeken met programmamaker Maarten Verduijn. Een afspraak volgde snel: Maarten maakte graag ruimte voor het bijzondere stemgeluid van Tessa, dat hij in gedachten vergeleek met het geluid van zangeres Laura Marling. Tessa genoot van het bezoek aan de RPL studio, waarbij ze al snel in contact kwam met zangeres Moon van Bakelen (die in dezelfde uitzending te gast was) en een aantal muziekliefhebbers die in het publiek zaten. Het kleine liedje 'Too good to be true' en de goede tekst van het nummer vielen in het bijzonder in de smaak! Aan het einde schreef Tessa lovende woorden in het gastenboek: 'Ik heb genoten van jullie gastvrijheid, humor en oprechte belangstelling. Ik voelde me heel bijzonder door jullie, echt een cadeautje! En dat terwijl ik gisteren al Sinterklaas heb gevierd!'
 
Het item met Tessa Josephina
Beluister hieronder het hele item met Tessa Josephina, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin vertelt Tessa over het muzikale gezin waar ze uit komt. Haar ouders vonden het belangrijk dat ze muziekles zou nemen, maar de blokfluitlessen die ze volgde liepen niet geheel volgens plan! Tessa vertelt vervolgens over haar studie Geneeskunde en het combineren van de studie met demuziek. Ook komen de samenwerking met haar broer, de single 'Too good to be true' en de bijbehorende videoclip ter sprake. Er wordt afgesloten met een belangrijke vraag: wanneer verschijnt nou die debuut-EP?


 

7 december
2019

Op deze datum was Tessa Josephina te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Too good to be true', 'I've got it all inside' en 'Think about you all the time'.
 

Meer Tessa?
Volg haar op Facebook!Tekst: december 2019
Bron: Tessa Josephina en aflevering 502 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen
RPL FM