Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
TeeBeeBrown                              
Tee Bee Brown is het alterego van Singer-Songwriter Teus de Bruin. Bezeten van muziek ging hij gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaarleraar schreef hij zijn eerste song en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie Tee Bee Brown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje. Aanvankelijk speelde hij Engelstalige nummers, maar toen hij zijn eerste Nederlandstalige nummer speelde, waren de reacties overweldigend.
In 2011 besloot Teus om te stoppen met deze formatie.Na een paar maanden begon het weer te kriebelen en hij begon met het samenstellen van repertoire voor een optreden dat de titel Blues In Je Moerstaal moest gaan krijgen.
In maart 2012 benaderde hij Michel Tent met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal, waarbij Michel de kans kreeg diverse instrumenten op het materiaal uit te proberen.Het tweetal betrok al snel andere muzikanten bij hun samenwerking. 
Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer-Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 8 maanden veel opgetreden als duo. Maar nu staat Tee Bee Brown & Friends er weer voor als band, met een gevarieerd programma, waarbij het Nederlandstalige repertoire de overhand heeft, maar ook Engelstalige nummers worden ten gehore gebracht. In 2018 verscheen de cd 'Blues en ballades in je moerstaal'.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Nog geen jaar na het eerste bezoek brachten Teus en Michel voor een tweede keer een bezoek aan Podium 107.1. Meteen bij binnenkomst merkte Teus dat de sfeer binnen het team van het programma onveranderd was: gezelligheid, veel gekkigheid en humor voerden de boventoon. Programmamaker Maarten Verduijn moest lachen om de relaxte houding van het muzikale duo. Terwijl alle aanwezigen in de studio zaten te puffen van de hitte op de warme zomerdag, vroegen Teus en Michel zich af waar iedereen zich nou druk om maakte! Maarten sprak aan het einde van het interview zijn waardering voor de muziek van TeeBeeBrown uit: de combinatie van relativeringsvermogen, humor en aandacht voor serieuze zaken in het leven zorgde voor een prachtig geheel aan nummers dat direct aansluit bij de levens van de gemiddelde Nederlander.
 
Het item met TeeBeeBrown
Beluister hieronder het hele item met TeeBeeBrown, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin van het item blikt Teus terug op zijn kindertijd en zijn jeugd. Wat is zijn oudste muzikale herinnering en hoe kijkt hij terug op zijn jeugd in de Alblasserwaard? Vervolgens stelt hij zijn muzikale collega Michel voor. In hoeverre lijken Teus en Michel op elkaar? Tijdens de rest van het item komt de nieuwe cd uitgebreid ter sprake.
 


21 juli
2018

Op deze datum was TeeBeeBrown te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Hondenleven', 'Voor hen die zijn heengegaan' en 'Modderwaterblues' live. Na het optreden werd het nummer 'Dementie' gedraaid.
 

Meer TeeBeeBrown?
Volg hem op Facebook! 
 
Tekst: juli 2018
Bron: TeeBeeBrown en aflevering 435 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Patrick Schalkwijk en Chris van Leeuwen