Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
TeeBeeBrown           
Tee Bee Brown is het alterego van Singer-Songwriter Teus de Bruin. Bezeten van muziek ging hij gitaar spelen. Uitgedaagd door zijn gitaarleraar schreef hij zijn eerste song en vanaf dat moment was er geen houden meer aan. Na jaren zijn nummers elektrisch ten gehore gebracht te hebben begon de akoestische gitaar steeds meer zijn voorkeur te krijgen. Met de formatie Tee Bee Brown & Friends kregen de nummers een unplugged jasje. Aanvankelijk speelde hij Engelstalige nummers, maar toen hij zijn eerste Nederlandstalige nummer speelde, waren de reacties overweldigend.Teus begon een nieuw repertoire samen te stellen, waarvoor hij veel van zijn eerdere werk voorzag van Nederlandstalige teksten.
In 2011 besloot Teus om te stoppen met deze formatie.
Na een paar maanden begon het weer te kriebelen en hij begon met het samenstellen van repertoire voor een optreden dat de titel Blues In Je Moerstaal moest gaan krijgen.
In maart 2012 benaderde hij Michel Tent met de vraag of hij openstond voor andere muzikale projecten. Michel stemde toe en begin april begonnen zij met het instuderen van het materiaal, waarbij Michel de kans kreeg diverse instrumenten op het materiaal uit te proberen.Het tweetal betrok al snel andere muzikanten bij hun samenwerking. 
Eind 2013 deed Teus als songwriter mee aan het TV programma “the Hit” en mede hierdoor belande hij in de wereld van Singer-Songwriters en Dichters. Samen met Michel als vaste begeleider is er de laatste 8 maanden veel opgetreden als duo. Maar nu staat Tee Bee Brown & Friends er weer voor als band, met een gevarieerd programma, waarbij het Nederlandstalige repertoire de overhand heeft, maar ook Engelstalige nummers worden ten gehore gebracht.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
Teus bracht een bezoek aan ons programma met gitarist Michel. Het team van Podium 107.1 vond het optreden van TeeBeeBrown verrassend. De teksten van de nummers vielen op, ook bij de luisteraars die er enthousiast op reageerden. Enerzijds waren er teksten met een actuele inhoud (zoals 'Vrijheid'), maar daarbij kwam ook de humor naar voren bij 'De modderwaterblues'). Het goede gitaarspel en de krachtige performance maakten het optreden compleet. De nuchterheid en gezelligheid van Teus en Michel zorgden voor gezelligheid in de studio.
 
Het item met TeeBeeBrown
Beluister hieronder het hele item met TeeBeeBrown, inclusief de live-nummers. Aan het begin van het interview vertelt zanger Teus hoe hij ooit begon met gitaarspelen en hoe zijn gitaarleraar er voor zorgde dat hij begon met het schrijven van liedjes. Ook vertelt hij waarom hij de overstap maakte van Engelstalige naar Nederlandstalige muziek. Collega Michel geeft daarbij zijn eerlijke mening over de songwritercapaciteiten van Teus. In het verloop van het interview komen het programma 'Blues en Ballades in je Moerstaal', de deelname aan 'The Hit' en de plannen voor een nieuwe cd ter sprake.


 

28 oktober

2017


Op deze datum was TeeBeeBrown te gast in ons programma. Hij speelde de nummers 'Nostalgie', 'Vrijheid' en 'De modderwaterblues' live.
 

Meer TeeBeeBrown?
Volg hem op Facebook!


Tekst: oktober 2017
Bron: TeeBeeBrown en aflevering 398 van Podium 107.1
Onderste foto: Dave Hammelburg
Techniek: Marco van der Meer en Tijmen Gol.