Home Wat is Podium 107.1 Artiesten Archief Agenda Gespot Colofon
Teddy Macrander                      
Teddy Macrander is een jonge singer-songwriter uit Den Haag. Ze is al ruim vier jaar onderdeel van het duo 'Something Like Sunshine', waarmee ze in 2019 speelde in de finale van de Grote Prijs van Nederland in Q-factory in Amsterdam. Op dit moment treedt zij vooral solo op. Teddy studeert social work, maar daarnaast is ze professioneel met muziek bezig. In Den Haag kreeg ze de laatste jaren steeds meer voeten onder de grond, onder andere door haar deelname aan de wedstrijd 'ArtRocks'. Tijdens de finale van deze wedstrijd gaf ze een optreden in Paradiso. In 2019 stond ze op het podium voor de wedstrijd 'Nobel Award 2019', waarbij ze eindigde op de derde plaats.
 
Het bezoek aan Podium 107.1
De luisteraars reageerden positief op het optreden van Teddy. Ze speelde drie geweldige nummers, waarvan de teksten indruk maakten. Het ijzersterke laatste nummer (dat qua thematiek zeer goed past bij 75 jaar bevrijding) zal rond 4 en 5 mei zeker nog voorbij komen op RPL FM. Aan het einde van de uitzending concludeerde het team van Podium 107.1 dat Teddy beter een weekje later had kunnen komen: dit weekend zou ze namelijk een puppy ophalen, die de medewerkers van het programma ook graag hadden leren kennen... Na afloop schreef Teddy mooie woorden in het gastenboek: 'Wat een superfijne en gezellige sfeer hier! Superbedankt dat ik hier mijn muziek mocht laten horen!'. Programmamaker Maarten Verduijn bedankte haar op zijn beurt voor haar openheid tijdens het interview.
 
Het item met Teddy
Beluister hieronder het hele item met Teddy Macrander, inclusief de drie live-nummers. Aan het begin blikt Maarten met Teddy terug op het verleden. Wat kan ze zich nog herinneren van de allereerste keer dat ze een gitaar in haar armen had? Vervolgens komen school en studie ter sprake. Waarom koos Teddy voor de opleiding 'Social Work' in plaats van voor het Conservatorium? Vervolgens vertelt ze een aantal persoonlijke zaken, zoals de periode waarin ze kamptte met depressies en over de diagnose die ze het afgelopen jaar kreeg. Tijdens het interview worden een aantal positieve punten uit haar muzikale carrière aangestipt. Aan het einde vertelt Teddy hoe ze hoopt dat haar leven er over tien jaar uit ziet!


 

7 maart
2020

Op deze datum was Teddy Macrander te gast in ons programma. Ze speelde de nummers 'Blossom tree', 'Naamloos' en 'Freedom to me' LIVE.
 

Meer Teddy?
Volg haar op Facebook!

Tekst: maart 2020
Bron: Teddy Macrander en aflevering 515 van Podium 107.1
Foto's: Dave Hammelburg
Techniek: Chris van Leeuwen